Skvělé prodeje a popularita The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom nepřesvědčí Nintendo, aby vyšel dodatečný balíček, třeba s rozšířením příběhu. Takový postup v rozhovoru s Famitsu vyloučil producent Eiji Aonuma.

Je to překvapivé i s ohledem na předchozí díl. Breath of the Wild měl expansion pass, jenž přidal například Master Mode, Hero's Path Mode, trialy a nové předměty. U Tears of the Kingdom však mají vývojáři pocit, že vyčerpali herní možnosti.

Místo DLC se zdá, že v Nintendu přemýšlejí nad novou Zeldou, ať už to bude pokračování Breath of the Wild a Tears of the Kingdom, nebo zcela nové dobrodružství. Jak už ale tvůrci této oblíbené série řekli dříve, nechtějí vytvářet pouhá pokračování, ale vždy přinést něco nového/obohacujícího.

„Tears of the Kingdom vzniklo jako pokračování Breath of the Wild, protože jsme v té době přišli na nové způsoby hraní a experimentování v Hyrule. Pokud se totéž stane i v budoucnu, je možné, že se podobný scénář (vytvoření dalšího pokračování, pozn. red.) bude opakovat. Bez ohledu na to, zda půjde o pokračování nebo nový začátek, si však myslím, že nabídneme zcela nový zážitek, takže nás sledujte i v budoucnu," dodal.

Poslední dva díly vyšly v rozmezí šesti let. Je jasné, že nová Zelda nevyjde za rok, dva… S ohledem na to můžeme hru očekávat na novém Nintendu, který má dle spekulací být nástupce úspěšného Switche.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom vyšla 12. 5. tohoto roku a za první tři dny Nintendo hlásilo 10 milionů prodaných kusů po celém světě. Nová Zelda se stala nejrychleji prodávanou hrou v historii série a nejrychleji prodávanou hrou Nintenda v Evropě a Americe.