V květnu letošního roku v předběžném přístupu na Steamu vyšel vesnický simulátor Last Holiday od českého studia Boomer Games. Hra ale zůstala daleko za očekáváním a má nadále velké problémy. O tom svědčí i hodnocení hráčů, které je smíšené.

Vývojáři Last Holiday slibovali opravu, vylepšení a další obsah. Je ale otázkou, co bude nyní. Hlavní autor Antonín Capoušek dnes oznámil, že odchází ze studia. Byl producentem, scenáristou a režisérem dabingu. Vymyslel příběh, dialogy a námět. Vše vycházelo z jeho mládí, z jeho vesnice, kde vyrůstal, a z klukovin, co s kamarády vyváděl. Právě nápad považujeme za to nejlepší, co Last Holiday nabízí.

Na facebookové stránce Last Holiday Game informoval, že se nedohodl s investory a neví, jak to s hrou dál bude. Přitom na Startovači se na hru vybralo 343 832 Kč.

Níže uvádíme celé prohlášení v originální podobě, bez našich zásahů:

„Ahoj komunito,

jak už všichni víte, releas hry se nám úplně nepovedl. Všichni jsme na ní pracovali ze všech sil, ale výsledek nebyl úplně dokonalý. Velice mě to mrzí, protože jsem hře věnoval velkou část mého života. Rád bych na hře dál pracoval, ale vhledem k tomu, že se můj pohled na to, kam se hra má dostat rozchází s názorem investorů, dnešním dnem odcházím ze studia a už se dál na tvorbě hry nebudu podílet. Je mi to líto, protože příběh a dialogy a námět vychází ze mě, z mého mládí, z mé vsi, kde jsem vyrůstal a z klukovin, co jsme s kamarády vyváděli. Je škoda, že ten příběh zůstane neodvyprávěn i v případě, že ho někdo po mě převezme a doodvypráví, protože už to nebude ten můj příběh.

Jak to bude dál se studiem a hrou nevím. To záleží na investorech a na tom, co s firmou dál mají v plánu.

Zdraví

Tonda - bývalý producent, scénarista a dabing režisér z Boomer Games“