U příležitosti 20. výročí Mafie se vývojáři na oficiálních stránkách ohlédli za jednotlivými díly českého klenotu. Rozhovor je přeložen do češtiny a dozvíte se v něm, jaká byla jejich role při vývoji, která hra je jejich srdci nejbližší, co se za 20 let naučili o vývoji her, nebo to, jakého mají oblíbeného hrdinu, vedlejší postavu a misi v Mafii.

Zajímavý je i konec rozhovoru, kde generální ředitel Roman Hladík odpověděl na otázku, zda může říct něco o tom, co se chystá v sérii Mafia dál. Jak se očekávalo, potvrdil vývoj nového dílu.

„S radostí vám mohu potvrdit, že jsme začali pracovat na zcela novém projektu Mafia! I když je to až za několik let a nemůžeme teď sdělit nic víc, jsme opravdu nadšení, že můžeme pokračovat v práci na této oblíbené sérii a bavit naše hráče novými příběhy.“

Celý rozhovor najdete zde.

Potvrzení nové Mafie není velkým překvapením, společnosti 2K Games a Hangar 13 investovaly nemalé peníze do plnohodnotného remaku prvního dílu, jenž vyšel před dvěma roky v září pod názvem Mafia: Definitive Edition.

O vývoji nové Mafie se na začátku letošního léta spekulovalo. Studio Hangar 13 sice začalo ve velkém propouštět, ovšem vývojáři mají pracovat nejen na nové Mafii, nýbrž také na návratu tenisového Top Spinu.

„Společnost 2K je plně odhodlána věnovat se budoucnosti studia Hangar 13, které prochází náročným, ale nakonec slibným přechodným obdobím,“ uvedl mluvčí vydavatele pro Kotaku. „V rámci probíhajících hodnocení, jejichž cílem je zajistit, aby naše zdroje odpovídaly našim cílům, jsme provedli některé změny, které vedly ke snížení počtu pracovních pozic a rozchodu s některými kolegy.“

A na jakou Mafii se můžete těšit? Údajně to má být prequel, prý stavět na Unreal Enginu 5 a zasazen na Sicílii.

Pokud náhodou původní Mafii nemáte, případně hru nemáte na Steamu, tak ji budete moci získat. Zdarma bude od 1. do 5. 9. 2022.