Společnost THQ Nordic se rozhodla udělat ze standardních fyzických edic pro PC sběratelské, bude je číslovat a prodávat ve velmi omezeném množství. Změnu pocítí hráči, kteří si budou chtít koupit Jagged Alliance 3, Alone in the Dark, Trine 5, Gothic 1 Remake, Tempest Rising, Last Train Home od brněnského studia Ashborne Games, Wreckreation, Space for Sale, Outcast II a mnoho dalších her.

Všechny fyzické kopie PC her budou zapečetěny a prémiově zabaleny. K tomu čísla 1 až 10 (nebo 25 či 50) se budou prodávat pouze v kamenné prodejně THQ Nordic Vienna Store ve Vídni. Další várky budou k dispozici v internetovém obchodě THQ Nordic, respektive budou nabízeny vybraným maloobchodním partnerům. Poslední číslo limitované edice bude umístěno do archivu Embracer Games.

Vypadá to, že počet vyrobených kusů budou v THQ Nordic řešit pro každou hru zvlášť. Nicméně u nadcházející taktické akce Jagged Alliance 3 to bude 2500 kusů ve standardní edici a pouhých 750 kusů ve sběratelské edici. Ta už je mimochodem vyprodána. Ještě bude 200 kusů speciální sběratelské edice poskytnuto dohromady obchodu ve Vídni a online obchodu THQ Nordic a 100 pro propagaci a vývojáře ze studia Haemimont Games.

2500 kusů standardní edice Jagged Alliance 3 bude ještě rozděleno: 1500 kusů bude německé verze (čísla 1 až 1500) a 999 kusů mezinárodní verze (čísla 1501 až 2499). Ty budou k dispozici v obchodě THQ Noridc a u vybraných maloobchodních partnerů.

Z tiskové zprávy vyplývá, že se toto omezení týká pouze her, co vydává přímo THQ Nordic. Ostatní vydavatelské divize Embracer Group (Plaion, Prime Matter, Gearbox Publishing nebp Coffee Stain Publishing) budou snad nadále vydávat hry starým způsobem. Kdyby ne, tak změna by se týkala i budoucího pokračování Kingdom Come: Deliverance, které se studiem Warhorse spadá pod Plaion (dříve Deep Silver).