Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Pokud jste podpořili Wasteland 3 v „Early Bird“ minimálně částkou 25 dolarů, tak ve svém e-mailu naleznete klíč, který vám na Steamu zpřístupní betu tohoto izometrického RPG. Testy začnou 17. 3. a beta obsahuje několik hodin ze začátku hry - první oblasti a postavy. Pokud jste testovali alfa verzi hry, tak se vám hra aktualizuje a můžete také hrát.

- Studio id Software, které dokončilo střílečku Doom Eternal (vyjde 20. 3.), opravuje hru a přemýšlí nad dalším projektem. Mezitím bude část týmu pracovat na dodatečném obsahu pro Doom Eternal.

- Podle ERSB ratingu se chystá Nintendo Switch verze Void Bastards. Ta by mohla vyjít současně s PS4. Momentálně je hra dostupná na PC a Xboxu One.

- Vyšla Juggernaut Edition zombie survivalu State of Decay 2. Jde o bezplatné rozšíření, které vylepšuje grafiku, přidává novou mapu, nové zbraně a další vybavení. State of Decay 2 je dostupné pro Xbox One i Steam. Předplatitelé Xbox Game Passu mají hru na PC a konzoli bez dalších investic.

- Bill Gates, tvůrce operačního systému Windows a spoluzakladatel společnosti Microsoft, odstoupil z představenstva technologického giganta. Gates se zaměří na filantropické úsilí. Současně odstupuje i z rady Berkshire Hathaway.

- Bruce Straley, režisér Uncharted a The Last of Us, který opustil Naughty Dog v roce 2017, ocenil sílu Xboxu Series X. Konzole s výkonem 12 teraflopů má vývojářům umožnit realistickou grafiku, včetně animací pro vlasy. Podle Straleyho výkon konzole dokáže usnadnit práci menších studiím a tvůrci budou moci dělat věci, kterých v minulosti nemohli ani snít.

- Rockstar Games potvrdil, že jeho zaměstnanci budou pracovat z domova, aby nebyli vystaveni pandemii koronaviru. Rockstar zavřel všech svých 8 studií od Rockstar North v britském Edinburghu až po svou indickou pobočku. Vedení firmy je přesvědčeno, že má solidní systém pro vzdálenou práci. Nic se tedy nemění: hry budou nadále fungovat a dostávat aktualizace.

- Dontnod Entertainment se rozhodli vydat svou novou adventuru Tell Me Why v rámci třech epizod, které vyjdou jen pár týdnů od sebe. Rozhodnutí ovlivnila zpětná vazba hráčů Life is Strange 2, kteří museli na jednotlivé epizody čekat několik měsíců. Nyní to bude podobné televizním seriálům, kdy má komunita dostatek času diskutovat, spekulovat a podělit se o své zážitky.

- Ubisoft pořádá na Uplay výprodej svých her. V takzvaných jarních slevách si můžete koupit Anno 1800 o polovinu levněji (29,99€), Rainbow Six Siege za 8€, Assassin’s Creed Origins za 15€, Watch Dogs 2 v Gold edici za 25€, různé díly The Settlers, sérii Heroes of Might and Magic nebo Raymana 3 za 1,35€.

- Dabéři několika postav Mortal Kombatu 11 navštívili NetherRealm Studios. Vypadá to, že se chystá nějaký tajný projekt, když Kombat Pack je kompletní (Spawn vyjde na konci měsíce). Richard Epcar (dabér pro Raidena a Jokera) přidat tag #yinandyang, jenž má údajně odkazovat na Ying Tang Island z Mortal Kombat Deception z roku 2004. Navíc napsal, že kdybychom věděli, co dnes nahrával, tak bychom kvíleli jak prasata. Svou přítomnost ve studiu potvrdil i Steve Blum (Sub-Zero).

PŘEČTĚTE SI NAŠE ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY Z VÍKENDU