S narůstající panikou ohledně koronaviru a nejrůznějšími zákazy a nouzovými stavy po celém světem není překvapivé, že si přes den k počítači sedá více a více lidí. Zaznamenat to jde například na Steamu, kterému se během včerejšího dne kolem třetí až čtvrté hodiny odpoledne podařilo překonat rekord v počtu aktivních uživatelů v jeden moment.

Číslo dosáhlo necelých dvaceti milionů, konkrétně 19 728 027, z toho přes milion lidí hrálo Dotu 2, více jak půl milionu lidí Counter-Strike: Global Offensive a PUBG a necelých 200 tisíc lidí Rainbow Six: Siege. Vypadá to, že i přes nával různých klientů má spousta hráčů jasno, kde je jejich „domov”.

Když už každopádně mluvíme o těch číslech a rekordech, i nově vydaný free-to-play přírůstek do série Call of Duty s názvem Warzone se má čím chlubit. Během čtyř dnů od vydání si totiž hru zahrálo už 15 milionů hráčů. Pokud se této hře podaří do úterý nahromadit dalších 10 milionů lidí, povede si stejně jako Apex Legends od Respawnu, který si na svou stranu získal během prvního týdne 25 milionů.

Vydání battle royalu do Call of Duty zcela zdarma se zjevně vyplatilo, a protože si vývojáři pohrávají s myšlenkou místo 150 hráčů v zápasech povolit až 200 hráčů a zároveň se mluví o dalších režimech a úpravách, tak to vypadá, že nás čeká pěkná podpora.