Společnost Electronic Arts reaguje na situaci ohledně šíření nového typu koronaviru. Všem svým zaměstnanců v Severní Americe, Evropě a Austrálii důrazně doporučila pracovat z domova. Doporučení platí do 1. 4. 2020, aby se zaměstnanci EA nepodíleli na potenciálním šíření koronaviru. Už dříve došlo k zavření poboček v Soulu a italském Miláně.

V EA má vše na starost globální pracovní skupina, která pečlivě sleduje vyvíjející se situaci kolem koronaviru a každý den vyhodnocuje rizika v jednotlivých regionech, kde má Electronic Arts kanceláře. Stejně tak se EA řídí doporučením místních a federálních zdravotnických úřadů a informacemi, které získává od svých vlastních týmů. Kupříkladu v Asii bylo v souladu s regionálním zdravotnictvím a vládním vedením rozhodnuto uzavřít pobočky v Šanghaji, Singapuru a Soulu. Lidé pracovali z domova, nyní se postupně vrací do práce – situace už je lepší. Zavřeny zůstávají pobočky v Soulu a Miláně.

„Naše IT a bezpečnostní týmy rozšířily naše vzdálené pracovní systémy, včetně upgradu kapacity VPN, aby naše týmy mohly pokračovat v práci mimo kanceláře,“ uvádí EA v prohlášení.

Pro všechny je tato situace nová. Společnosti se postupně učí a lze očekávat, že v dohledné době nebudou hry dostávat velké aktualizace s novým obsahem. Pokud se koronavirus bude nadále šířit, pravděpodobně dojde i k odkladu her, případně konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X, které jsou nadále v plánu na konec letošního roku.