Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Společnost Pearl Abyss oznámila, že 4. 3. vydá aktualizaci pro MMORPG Black Desert na Xbox One a PlayStation 4, která přinese cross-play mezi těmito dvěma platformami. 

- Na veřejných testovacích serverech PUBG vyšel update 6.2, pro PlayStation 4 a Xbox One verze zavádí cross-play. Hráči na konzolích mohou hrát proti sobě a spolu.

- Český Space Engineers bude 11. 4. dostupný na Xboxu One za cenu 19,99 dolarů/euro. Pokud si hru přeobjednáte, navíc získáte přístup do uzavřené beta verze.

- GeForce Now má více než 1 milionů registrovaných hráčů. Nvidia chystá dalších 1500 her, které budou tuto novou cloudovou službu podporovat, mj. Cyberpunk 2077.

- U Private Division (soukromá divize v rámci Take-Two) vzniklo nové interní studio v Seattlu pod vedením Jeremyho Ablese. Tento tým dostane na starost Kerbal Space Program 2 a přesune se do něj většina původních vývojářů Kerbal Space Programu, aby pracovali na druhém dílu. Ten je plánován pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Poté se mají starat o budoucnost značky.

- Hideo Kojima na svém Twitteru vydal tajemný teaser, který svým prostředím a závěrečnými slovy „coming 2020“ připomíná trailer na vítěze letošního BAFTA Awards – válečný film 1917. Bohužel zatím není jasné, co Kojima chystá. Někteří se přiklánění k DLC. S jistotou víme, že letos vyjde Death Stranding na PC.

- Crea-ture Studios se spojilo se společností Illogika, aby nám už letos na jaře přinesli skateboardistkou hru Session: Skateboarding Sim Game na konzole Xbox One. Aktuálně je totiž k dispozici pouze v předběžném přístupu na PC.

- Data získaná společností The NPD Group potvrzují, že netflixový seriál Zaklínač pozitivně ovlivnil prodeje hry Zaklínač 3: Divoký hon. Ve srovnání s prosincem 2018 došlo v prosinci 2019, kdy vyšel seriál, k nárůstu prodeje fyzických kopií hry na všech platformách o 554 %.

- Taipei Game Show bude probíhat jindy, než bylo původně v plánu. Místo 6. - 9. 2. se bude odehrávat 25. - 28. 6. Důvodem je globální dopad koronaviru a blízkost Tchaj-peje k Číně.

- Na Epic Games Store je zdarma Assassin's Creed Syndicate a Faeria. Hry si musíte do knihovny přidat do 27. 2. 2020.

- Studio Giants Software, které se ze Švýcarska rozšířilo do německého Erlangenu a Brna, otevírá svou první kancelář ve Spojených státech amerických. Pobočka v Chicagu se zaměří na podporu severoamerických hráčů, kteří hrají Farming Simulator.

- Máme tu další krátký teaser na Serious Sam 4. Tentokrát je nám prezentována samotná akce.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: