Italské studio Milestone oznámilo, že 23. 4. 2020 na PlayStation 4, Xbox One, PC (přes Steam) a Nintendo Switch vydá MotoGP 20. Nový díl klade důraz na strategii hráče a vývoj motorky během sezóny.

Vývojáři si v dnešní tiskové zprávě pochvalovali dobré přijetí minulého dílu u hráčů i kritiků díky revolučním a vysoce žádaným funkcím. Letos má jít MotoGP ještě dál a přinést další novinky a funkce. K tradiční adrenalinové hratelnosti se nyní přidává strategičtější a realističtější přístup k závodům. „Ryzí zážitek s MotoGP, v boxech i na trati,“ tvrdí Milestone.

V rámci kariéry získáte nově plnou kontrolu nad svou budoucností a budete přijímat rozhodnutí, která ovlivní váš výkon na trati. Manažerská kariéra je tedy zpět a je součástí kariéry v rámci oficiálního týmu roku 2020, stejně tak nového týmu sponzorovaného jednou ze skutečných značek MotoGP. Budete analyzovat data závodů a rozhodovat o vývoji motorky po celou sezóny.

V průběhu sezóny můžete správným vývojem motorky získat cenné milisekundy i sekundy. V MotoGP 20 budete hrát klíčovou roli při vývoji. Budete vydělávat a utrácet výzkumné body v kategoriích jako je aerodynamika, výkon motoru, spotřeba paliva a další technické části.

Díky těmto změnám má být MotoGP 20 realističtější. S tím souvisí i opotřebování pneumatik, správa paliva a poprvé v historii značky i aerodynamické poškození. To má dopad na estetiku i výkonnost motorky.

„Vývojářský tým usilovně pracoval na tom, aby byla hratelnost mnohem strategičtější a realističtější, a přidal zcela nové realistické funkce, jako je spotřeba paliva, asymetrické opotřebení pneumatik a v neposlední řadě, a zcela poprvé v historii značky, i aerodynamické poškození, které bude mít vliv na estetiku i výkon motorky. Herní fyzika, která neustále usiluje o extrémní realismus, byla kompletně přepracována, aby byla hratelnost techničtější a odpovídala schopnostem hráče,“ píše vydavatel v tiskové zprávě.

Studio Milestone dále renovovalo historický mód a vylepšilo ho o kompletně náhodně generované závody, které hráči musí vyhrát, aby si odemkli ty nejslavnější závodníky a motorky. Dále došlo k vylepšení umělé inteligence, aby dokázala strategicky spravovat opotřebení pneumatik a spotřebu paliva stejně jako skuteční závodníci. Připraven je také nový editor, jenž umožní upravovat nálepky, přilby, závodní čísla a nášivky na zádech jezdce, stejně tak kombinézy závodníků ve vlastním týmu. Počítá se rovněž s dedikovanými servery pro multiplayer v různých režimech - veřejné závody, soukromé závody a mód Race Director.

Letošní sezónu MotoGP si ve hře budete moci užít se vším všudy. Závodit můžete proti šampionům MotoGP anebo se můžete vžít do role mladého závodníka a vyšplhat se po žebříčcích od Red Bull MotoGP Rookies Cup až do vrcholné třídy.