Čekání bylo dlouhé, předlouhé. Jedna jeho část už koncem příštího měsíce končí. Hráči se konečně dočkají Mount & Blade 2: Bannerlord, který bude v předběžném přístupu na Steamu a Epic Games Store spuštěn přesně 31. 3. 2020 a prodávat se za 49,99 dolarů/euro.

Mount & Blade II: Bannerlord je strategické/akční středověké RPG zasazené přibližně 200 let před jeho předchůdce. Zavede vás do občanskou válkou rozpolcenou říši Calradian, kdy jednotlivé frakce bojují o kontrolu nad kontinentem, a dá vám jeden velký úkol, abyste dobyli co nejvíce území a stali se slavnými vůdci.

Vaše cesta za slávou samozřejmě nebude vůbec jednoduchá. Budete se muset zaměřit na tvoření a rozvíjení vaší postavy, výzkum, nabírání nových členů do armády a na masivní bitvy, které fungují na zkušenostně založeném směrovém soubojovém systému.

Toto RPG zároveň nabízí i několik herních režimů, včetně singleplayerové kampaně, která je spíše takovým sandboxem zdůrazňujícím svobodu a umožňujícím hráčům přiblížit se k jejich cílům, jak uznají za vhodné. A pokud jde o multiplayer, je taktéž součástí hry a budete v něm moct pořádně odzkoušet své taktické i bojové dovednosti proti ostatním hráčům.

Co všechno ze zmiňovaných věcí předběžný přístup nabídne, by měli vývojáři upřesnit ještě před jeho spuštěním.