Tvůrci Homeworldu 3 a Deserts of Kharak ze studia Blackbird Interactive oznámili vesmírný sandbox simulátor Hardspace: Shipbreaker. Světlo světa spatří během léta letošního roku v rámci předběžného přístupu na Steamu.

Hardspace: Shipbreaker láká hráče na roli dělníka. Jde o takzvaného shipbreakera, který bude pomocí laserů a dalšího vybavení ve vesmíru rozebírat obrovské kosmické lodě. Nejprve je nutné si zakoupit práva na starou loď, poté do ní vyřezat vstupní otvory a pustit se do záchrany cenných materiálů a komponentů. Při tom všem je nutné být opatrný, abyste nezemřeli. Smrt je nesmírně nerentabilní.

Pochopitelně nebude chybět možnost vylepšovat své nástroje, helmu a oblek. Nebude to ale nic jednoduchého, protože hned na začátku hry dlužíte 999 999 999 kreditů.

Hardspace: Shipbreaker je ve vývoji několik let a vývojáři chtějí do vývoje zapojit komunitu, aby společně s ní vytvořit nový žánr. Co se možností, funkcí, herních nápadů, příběhů a dalších věcí týče, tak nejsou ani zdaleka hotoví. Současný plán počítá s ročním vývojem, ale nemají přesně stanoveno, kdy hodlají opustit Early Access. Místo toho počítají s plnohodnotnou kampaní o délce více než 40 hodin a neomezenou zábavou s procedurálně generovanými loděmi různých typů. Součástí plné verze má být mnoho různorodých misí a typů úkolů, žebříčky a každodenní výzvy a podpora modifikací s návrhem vlastních lodí a výzev.