Minulý týden byl ve světě Nintenda poměrně nabitý. Hlavně, co se týče zveřejnění finančních výsledků společnosti za poslední tři kvartály obchodního roku. Pojďme si shrnout to nejzajímavější.

SWITCH JE NYNÍ V POLOVINĚ SVÉ „ŽIVOTNOSTI“

Nintendo Switch letos v březnu oslaví jubilejních pět let od svého vydání. Podle prezidenta společnosti Shuntara Furukawy je konzole teprve v polovině svého životního cyklu. Se silnou softwarovou řadou a různými modely na výběr je jedinou věcí, která konzoli zpomaluje ve vývoji, trvající nedostatek čipů. Za normálních okolností by v tuto chvíli Switch skončil.

„Switch je právě v polovině svého životního cyklu a dynamika v tomto roce je dobrá. Konzole je připravena prolomit vzory našich minulých konzolí, které v šestém roce na trhu zaznamenaly oslabení dynamiky, a může nadále růst.“

Většina Nintendo konzolí nemá právě nejsilnější pátý rok od uvedení do prodeje. Shuntara Fukurawa je ale přesvědčený, že prodejnost Switchů zůstane stabilní i ve svém šestém roce. Společnost doufá, že v aktuálním obchodním roce (končí 31. 3. 2022) prodá celkem 23 milionů kusů. Toto číslo by mohlo být ještě vyšší, kdyby konzole netrpěla nedostatkem skladové dostupnosti. Chce nám Shuntaro tím naznačit, že dalšího upgradu Switche se jen tak nedočkáme?

NOVÉ NINTENDO DIRECT JE NA CESTĚ

Tuto středu se můžeme těšit po delší době na nové Nintendo Direct. To poslední „plnohodnotné“ proběhlo v září loňského roku, tak přeci jenom bychom se mohli dočkat nějakých zásadních novinek. Událost startuje ve středu ve 23:00 našeho času na YouTube kanále Nintenda.

NEJPRODAVANĚJŠÍ NINTENDO HRY NA SWITCH

Nintendo v rámci zveřejnění finančních výsledků za posledních 9 měsíců aktualizovalo i celkové počty nejprodávanějších her pro konzoli Switch. Již nějaké ty roky drží prvenství Mario Kart 8 Deluxe a není tomu jinak ani teď. Druhým místem se může pyšnit Animal Crossing: New Horizons a bronz získává titul Super Smash Bros. Ultimate.

1. Mario Kart 8 Deluxe - 43,35 miliónu prodaných kusů

2. Animal Crossing: New Horizons - 37,62 miliónů prodaných kusů

3. Super Smash Bros. Ultimate - 27,40 miliónu prodaných kusů

4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 25,80 miliónu prodaných kusů

5. Pokémon Sword & Shield - 23,90 miliónu prodaných kusů

6. Super Mario Odyssey - 23,02 miliónu prodaných kusů

7. Super Mario Party - 17,39 miliónu prodaných kusů

8. Pokémon: Let's Go, Pikachu! / Pokémon: Let's Go, Eevee! - 14,33 miliónu prodaných kusů

9. Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl - 13,97 miliónu prodaných kusů

10. Ring Fit Adventure - 13,53 miliónu prodaných kusů

NOVÝCH POKÉMONŮ SE CELOSVĚTOVĚ PRODALO VÍCE JAK 6,5 MILIONU KOPIÍ

V této době se nemluví a ani netweetuje o hře pro Switch tak, jako v případě nových Pokémon Legends: Arceus. Jen za první tři dny od vydání se odhaduje, že se v Japonsku prodalo přibližně 1,43 milionu kopií této novinky a celosvětově již více jak 6,5 milionu kusů. S tímto úspěchem se pochlubilo i samotné Nintendo na svém profilu na Twitteru.

UBISOFT VYDÁ MULTIPLAYEROVOU VYBÍJENOU NA SWITCH

Ubisoft oznámil, že 24. 3. vydá novou vybíjenou multiplayerovou párty hru OddBallers od Game Swing na Nintendo Switch a několik dalších platforem. Tuto party hru lze hrát jako sólo, tak i s více hráči. Podporuje až 4 hráče pro lokální hraní a až 6 hráčů online.

Hráči budou povinni uhýbat, blokovat a házet předměty ve třech jedinečných prostředích – každé z nich obsahuje více než 30 různých arén a spoustu miniher. Minihry sahají od klasických režimů přes poslední stojící až po šílené soutěže, jako je holení ovce sekačkou.

V OddBallers existuje pouze jedno konstantní pravidlo: vše je zbraň. Váš projektil může být míč, kuře nebo kaktusy. Budete se muset vyhnout ekologičtějším rizikům, jakými jsou elektrické ohradníky a odpalovače tenisových míčků.

DOČKÁME SE V SRPNU NOVÉ KOLEKCE BATMAN: ARKHAM?

Zatím to není potvrzené samotným Warner Bros, ale potenciálně možné, že se letos v srpnu dočkáme hry Batman: Arkham Collection. Na francouzském e-shopu WTT se totiž objevila nová položka tohoto titulu a s datem vydání 31. 8. 2022. Arkham kolekce by se měla skládat z her Arkham Knight, Arkham City a Arkham Asylum. Cenovka je nastavena na necelých 60 euro. Dříve kolekce vyšla na jiné platformy.

Tento francouzský prodejce již má zkušenost s uvedením portu na Switch ve svém obchodě před oficiálním oznámení. Tehdy se jednalo o Zaklínače 3, takže potenciálně vzbuzuje pravděpodobnost, že se kolekce s Batmanem skutečně dočkáme.

Americká vláda chce Garyho Bowsera na 5 let do vězení 

Člen hackerské skupiny Team Xecuter Gary Bowser, který byl zatčen za prodej herních konzolí umožňujících pirátství, byl informován o tom, že americká vláda ho chce na pět let poslat do vězení. Gary Bowser se však přiznal a již přijal pokutu 4,5 milionu dolarů plus 10 milionů dolarů od společnosti Nintendo. Jako celek Team Xecuter vydělal desítky milionů dolarů prodejem a výrobou mod čipů. Zatím byl chycen pouze Gary Bowser z celé skupiny. Očekává se, že si odpyká rok a půl vězení, americká vláda ale požaduje pět let. Takže nezbývá nic jiného než čekat na konečný verdikt soudce.