Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Pokračování Hades v současné době v plánu není. Tvůrci ze studia Supergiant Games o druhém dílu svého loňského hitu (PC a Switch) nepřemýšlejí a další projekt neplánují, protože s Hades ještě neskončili. To je pravděpodobně narážka na chystané PlayStation a Xbox verze, jež vyjdou 13. 8. 2021.

- Skončil vývoj Kerbal Space Programu. Aktualizace 1.12.2 je posledním velkým patchem – zaměřuje se na opravu více než 90 chyb a přidává do hry nové funkce. Studio Squad může v budoucnu připravit ještě drobné záplaty, ale to je všechno. Na rok 2022 je v plánu Kerbal Space Program 2.

- Easy Day Studios obohatilo Skater XL o multiplayer, který podporuje 10 hráčů.

- Do digitální distribuce se vrátily čtyři legendární hry od EA a jsou rovnou zdarma. Do 3. 9. si můžete na GOG.com bez utrácení vyzvednout Ultima Underworld: The Stygian Abyss, Ultima Underworld 2: Labyrinth of Worlds, Syndicate a Syndicate Wars. Až na Syndicate Wars jsou tři zmíněné dostupné zdarma také na Originu.

- Uzavřená beta Back 4 Blood dosáhla na téměř 100 tisíc souběžných hráčů na Steamu. Bohužel, vývojáři v současné době neplánují Versus kampaň po vzoru Left 4 Dead.

- Série Samurai Warriors má na kontě přes 8 milionů prodaných kusů, pochlubily se společnosti Koei Tecmo a Omega Force. Nedávno na trh dorazil Samurai Warriors 5 pro PS5, Xbox One, Nintendo Switch a PC. Demo je dostupné na všech platformách.

- Nemějte strach, vývoj Psychonauts 2 byl úspěšně dokončen a známá značka od Double Fine se může po 15 letech vrátit. Hra vyjde 25. 8. pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One a PS4. Ve stejný den bude v Xbox Game Passu.

- PlayerUnknown's Battlegrounds Battlegrounds. Ne, to není chyba. Krafton překřtil svou battle royale akci na PUBG Battlegrounds. Ke změně došlo potichu letos v červenci. Společnost má v plánu aktivně rozšiřovat značku PUBG a rebranding PlayerUnknown's Battlegrounds na PUBG: Battleground je prvním krokem v realizaci této vize. „Další tituly v rámci série ponesou jméno PUBG, jak uvidíte u naší nadcházející hry PUBG: New State,“ uvedl Krafton. Mezitím se mluví o tom, že hra by mohla přejít na free-to-play model.

- Blizzard má další problém. Tři hlavní sponzoři Overwatch League odcházejí. Společnosti Coca-Cola, Kellogg a State Farm se stahují ze spolupráce s esportovým turnajem v návaznosti na žalobu státu Kalifornie proti Activisionu Blizzard kvůli diskriminaci a sexuálnímu obtěžování. Už dříve se T-Mobile stáhl z přenosů Overwatch League a Call of Duty League.

- Podle analytika Michaela Pachtera bude Sony s vydáváním her pro PS4 pokračovat až do roku 2023. Až poté se má věnovat čistě vývoji exkluzivit pro PlayStation 5. Je to z důvodu velké základny hráčů na PS4, na PS5 by se tolik her neprodalo. To ale neznamená, že nebudou exkluzivity pro PS5.

- Valve spolupracuje s AMD na zajištění kompatibility Windows 11 pro Steam Deck. Podle Valve nic nenasvědčuje tomu, že by mělo dojít k nějakému problému.

- Microsoft v úterý uspořádá novou prezentaci zaměřenou na nezávislé hry. 10. 8. v 18:00 uvidíme mimo jiné Artful Escape, OlliOllie World, Time a Library of Ruina. Čekat máme nová oznámení od studií Rebellion a Chump Squad.