Máme za sebou v pořadí pátý den prezentace Summer of Gaming od amerického magazínu IGN. Pátý den byl ve znamení několika zajímavostí, ale moderátoři se podle všeho nejvíce zabavili, když ukazovali nový dodatečný balíček do Overcooked 2. Ostatní mohou ocenit připomenutí Biomutantu, nového Sherlocka Holmese nebo gameplay ze Surgeon Simulatoru 2.

BIOMUTANT

Po dlouhé době se prezentuje Biomutant. Společnost THQ Nordic dokonce musela začátkem letošního roku ujistit hráče, že studio Experiment 101 na hře stále pracuje. Vývoj se nečekaně prodloužil, ale ono se není čemu divit, když na projektu pracuje jen 20 lidí.

Jak víme z dřívějška, ve hře se vžijeme do roztodivného hrdiny, který připomíná zvíře a člověka a ovládá kung-fu. Vše se odehrává v post-apokalyptickém otevřeném světě a my budeme překonávat genetickou strukturu svého tvora a měnit to, jak vypadá a jak se za něj hraje. Jinými slovy dojde i na různé schopnosti a možnosti nejen v boji, ale také při objevování tajemství světa.

Sherlock Holmes: Chapter One

Svůj čas si vzali i vývojáři z Frogwares a pomocí behind the scenes nám ukázali jejich připravovanou detektivní hru Sherlock Holmes: Chapter One. Nových informací je pramálo a spíše šlo o další potvrzení, že mladší Sherlock, s nímž se ve hře seznámíme, řeší věci trochu jinak než jeho dospělá verze z předchozích dílů. Za zmínku tak z videa stojí hlavně série concept artů.

Surgeon Simulator 2 

Představit své pokračování Surgeon Simulatoru přišlo i Bossa Studio. Tato zábavná fyzická hra se dočká svého nástupce po dlouhých 7 letech. Na rozdíl od svého předchůdce vás čeká šílený kooperativní režim, otevřené lokace, řada logických puzzlů a rozmanitý kreativní mód.

Pokud vás originální simulátor zajímá, tak novinkám o této hře jsme věnovali jeden z dřívějších článků. V novém gameplay videu, které vás určitě pobaví, se můžete podívat na všechny novinky v praxi. Titul si již můžete předobjednávat na Epic Game Store. Pokud tak učiníte, získáte přístup do uzavřené bety a do plné hry pak speciální kostým šíleného doktora. Hry se dočkáme již v srpnu letošního roku pro PC.

OVERCOOKED 2: SUN'S OUT BUNS OUT DLC

V novém bezplatném DLC ke hře Overcooked 2 se nám představí duo psích šéfkuchařů, na které čeká nelehký úkol v podobě přípravy letně laděných jídel. Mimo to se dočkáme i pěti nových levelů s karnevalovou tematikou. Nesmí proto chybět konfety a hrozba v podobě ohňostrojů, které mohou prosluněnou kuchyni rázem proměnit v hořící peklo. Na Steamu se DLC dočkáme už 5. července. Na konzole dorazí později.

DREAMSCAPER

Akční roguelike RPG od Afterburner Studios se předvedlo v gameplay demu, které ukázalo svět i souboje, abychom si o tomto projektu mohli udělat vlastní názor. V předběžném přístupu na Steamu bude hra spuštěna během léta.

CARTEL TYCOON

V novém traileru se nám předvedla obchodní simulace Cartel Tycoon, ve které se hráči pokusí vybudovat drogový kartel v Latinské Americe v 80. letech a ovládnout trh s kokainem ve Spojených státech amerických i po celém světě. Čeká vás budování výrobního řetězce i pašeráckých cest, schovávání před policií i boj s konkurencí.

Pokud vás hra zaujala, na Steamu najdete demo. Plná verze by měla vyjít do konce letošního roku.

HAVEN

Zajímavé dobrodružství Haven se nám detailněji ukázalo.

FALL GUYS: ULTIMATE KNOCKOUT

Není náhoda, že hra Fall Guys: Ultimate Knockout z dílen studia Mediatonic nápadně připomíná show typu Total Wipeout či Takešiho hrad. Právě těmi se totiž tvůrci při její tvorbě inspirovali, díky čemuž na vás čeká multiplayerový zážitek plný náročných výzev a překážek, které se pokusíte překonat až v šedesáti hráčích. Vyhrát však může jen jeden.

SHADOW ARENA

V novém traileru tu máme PvPvE battle royale bojovku pro 40 hráčů jménem Shadow Arena. Jedná se o spin-off stejnojmenného režimu z Black Desert Online, kde můžete bojovat sami nebo se spojit s ostatními. Náhodné skilly, které fungují místo zbraní, mají zajistit nepředvídatelné momenty a hratelnost s hrdiny z Black Desert Online.

Hra je free-to-play a je už měsíc dostupná v předběžném přístupu na Steamu.

RAJI: AN ENCIENT EPIC

Ve starověké Indii se odehrává akční adventura Raji: An Ancient Epic, v níž budete hrát za dívku jménem Raji. Tu si bohové vybrali, aby se postavila démonické invazi. Jejím osudem nyní je zachránit mladšího bratra a čelit démonům.

Raji: An Ancient Epic má vyjít v letošním roce na PC, PS4, Xbox One a Switch.

CRIS TALES

Jako další je tu japonský RPG titul Cris Tales.

NO PLACE FOR BRAVERY

No Straight Roads