Televizní seriál Narcos s příběhem Pabla Escobara měl na Netflixu velký úspěch. Ten se bude snažit napodobit obchodní simulátor Cartel Tycoon, ve kterém se pokusíte vybudovat drogový kartel v Kolumbii a ovládnout trh s kokainem ve Spojených státech amerických i po celém světě. Hra se odehrává v 80. letech v Latinské Americe a vaším úkolem je rozšiřovat a dobývat, bránit se konkurenčním kartelům, dávat pozor na policii, vybrat si správné lidi a stát se drogovým pánem s nepředstavitelnou mocí.

Vybudovat musíte výrobu na drogy a pašerácké řetězce. Kromě nepřátel z jiných kartelů a státních úřadů si musíte dát pozor také na nepoctivé lidi ve svých řadách i na veřejné mírnění. Obchodovat budete s marihuanou, kokainem, metanfetaminem a legálním zbožím, které má zakrýt váš obchod s drogami. K tomu budete dobývat sousední regiony a snažit se je vylepšit, abyste si zpřístupnili nové, snazší cesty.

Když už si budete myslet, že vás nic nemůže překvapit, tak dojde na procedurálně generované události, které mohou ohrozit vaše nekalé podnikání. Budou se o vás zajímat místní úřady, konkurenční kartely, DEA, armáda, a dokonce i CIA. Když zemřete (což se má stát), převezme říši váš nástupce a vy dostanete další šanci.

Pokud vás Cartel Tycoon zaujal, tak již dnes si můžete vyzkoušet demo, které najdete na Steamu. Plná verze by měla vyjít do konce letošního roku.