První den Tokyo Game Show 2023 přinesl spoustu trailerů a informací. My vám přinášíme souhrn toho nejzajímavějšího.

- Společnosti Koei Tecmo a Team NINJA zveřejnily první trailer na rozšíření Conqueror of Jiangdong pro Wo Long: Fallen Dynasty. Dodatečný obsah vyjde 27. 9. tohoto roku a přinese nový příběh, novou misi, novou úroveň obtížnosti, nové nepřátele, novou božskou bestii, novou úroveň vybavení i nový typ zbraně.

- Na prezentaci Xbox v rámci Tokyo Game Show se objevila upoutávka na proměnu mapy Erangel. Mapa v PUBG: Battlegrounds má být dynamičtější a tajemnější. Vše dorazí v nové aktualizaci, ale datum neznáme.

- Předplatitelé Game Passu se na konzolích a PC mohou těšit na Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name a Like a Dragon: Ishin. První hra teprve vyjde 9. 11. tohoto roku a ve stejnou dobu bude v Game Passu, zatímco druhá dorazila na začátku tohoto roku. V předplatném má být do konce letošního roku.

- Co naopak víme, tak je zařazení Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy do Xbox Game Passu a PC Game Passu, a to od 26. 9. 2023.

- Ori a Naru ze série Ori se vypravili do Party Animals.

- Goichi Suda a Hidetaka Suehiro odhalili první gameplay trailer z Hotel Barcelona. Tvůrce hry No More Heroes Suda (často vystupující pod jménem Suda51) a tvůrce hry Deadly Premonition Suehiro (často známý jako Swery65) oznámili titul už v roce 2019. Jde o hororovou akční hru parodující slasherové filmy. Vyjde někdy v roce 2024 na Xbox Series X/S, PS5 a PC (Steam).

- Octopath Traveler 2 vyjde na začátku roku 2024 na konzole Xbox a PC prostřednictvím Microsoft Store, oznámila dnes Square Enix na Tokyo Game Show. Pokračování úspěšného RPG z roku 2018 je od února tohoto roku dostupné pro Switch, PS4, PS5 a PC (Steam).

- Krátké gameplay video představuje fiktivní japonskou trať Hakone ve Forza Motorsport. Už je dostupný pre-load, na Xboxu Series X/S hra vyžaduje 132 GB a 118 GB na PC.

- 18. 10. v Exoprimal startuje druhá sezóna. Bude ve znamení crossoverového obsahu ze Street Fighter 6, nové mapy, nové kooperativní mise pro 10 hráčů a nových skinů. Důležitá je ještě nová bojová sezóna plná nejistých cest.

- Do roztomilého světa Palworld se na Xboxu a PC podíváme v roce 2024. Jde o multiplayerovou hru v otevřeném světě, ve které se budete přátelit se záhadnými tvory zvanými jako Pal a sbírat je. Tihle tvorové budou bojovat, stavět, farmařit a pracovat v továrnách.

- 505 Games spustili předobjednávky strategického RPG Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Pro PC (Steam, Epic, GOG), PlayStation, Xbox a Nintendo Switch jsou dostupné standardní a digitální deluxe edice. Hra vyjde 23. 4. 2024.

- Dragon Quest Monsters: The Dark Prince v novém trailer. Square Enix se připravuje na vydání. K němu dojde 1. 12. celosvětově ve verzi pro Switch.

- Persona 5 Tactica ukazuje svou tahovou taktickou hratelnost.

- Studio Nitroplus za podpory vydavatelství NetEase Games představilo akční adventuru Rusty Rabbit, která vyjde na PlayStation 5 a PC (Steam). Koncept navrhl Gen Urobuchi a zaměřuje se na králíky, kteří se tisíce let poté, co lidstvo opustilo planetu, přihlásili o pozornost. Jako roztomilý králíček Stamp budete pilotovat svého věrného mecha skrz obří ruiny zmrzlého světa.