Jako poslední rekapitulaci z proběhlé E3 tu máme konferenci Sony. Ta se jako obvykle konala v našich ranních hodinách, čili někteří z nás ji s vypětím posledních sil sledovali, zatímco pro jiné se už jednalo o video na druhý den. V zásadě je jedno, kdy si kdo danou konferenci pustí, ale ten pocit, že to vidíte živě a jste mezi prvními (několika tisíci), kteří vidí určité záběry, je k nezaplacení.

Sony mělo mezi videy i vstupy v podobě chlapíka, který hrál na hudební nástroje, jimiž trochu naznačoval, jaká hra se blíží. Oproti Microsoftu tu tak byly i klidové chvíle, které se ve zmíněné konferenci nekonaly a jelo se od začátku do konce. Jako dodatečný program dobré, i když to někomu připadalo nudné.

Sony na nic nečekalo a hned zprvu na nás vytlačilo první záběry z hraní mimořádně očekávaného titulu The Last of Us: Part 2. Co k nim dodat? Ellie dospěla (ve více ohledech) a životu nebezpečným světem se prodírá za svým cílem, kterým by mohlo být hledání Joela. Teď spekuluji, pro upozornění. O příběhu se toho moc neřeklo, je ale jasné, že se bude jednat o dospělý a krutý příběh.

Hned nato následovalo představení Ghost of Tsushima, který se taktéž dočkal svého prvního gameplaye. Okamžitě nás upoutala dechberoucí grafika, byť nemusí patřit mezi ty nejrealističtější, byla to opravdu bomba. Záběry na pole či na strom s rudými lístky byly nepopsatelné. Ghost of Tsushima se z videa zatím jeví jako jakýsi mix her Nioh a Assassin's Creed, což vůbec nezní špatně. Stejně jako v případě The Last of Us: Part 2 se u nás v redakci jedná o jeden z nejočekávanějších titulů příštího roku. Držíme autorům palce.

Svoji premiéru si odbyla i novinka studia Remedy, které stojí za značkami Max Payne anebo Quantum Break. Druhá zmíněná značka byla exkluzivním počinem pro Xbox One, avšak časem se podívala i na počítače. Je tedy možné, že tentokrát se budou ukájet pskaři. Control se jeví svým zjevem jako Quantum Break, necháme se tedy překvapit.

Death Stranding se opětovně ukázalo a opětovně nám nebylo nic vysvětleno. Bylo ukázáno již mnoho videí, avšak stále máme v novince mistra Hidea Kojimy guláš. Death Stranding je stále záhadou a zveřejněné záběry z hraní moc nenaznačují, o co půjde. Stále je tak jasné pouze jedno: Přestože to valná většina komunity nechápe, všichni to chtějí

Skvěle dopadly i nové záběry ze Spider-Mana, který vychází na začátku září. Nesly se v duchu jiných her z konference, tedy hodně násilné. Peter Parker ve videu dostává solidní nakládačku, přestože měl ze začátku navíc on. Nové Spideyho dobrodružství tak nebude pouze barvité, jako se jevilo v předchozích videích. Což ale nebude na škodu.

Mezi menšími novinkami se například objevila ta, že jestliže si předobjednáte na PS Store nové Call of Duty: Black Ops 4, dostanete 4 oblíbené mapy série v podobě remasteru jako exkluzivní bonus, anebo oznámení remasteru Resident Evil 2. Fajnová konference. Co na ni říkáte vy?