Velmi často se ve spojení s Guerrilla Games objevují komentáře hráčů prosící o návrat Killzone. Tyhle hlasy byly slyšet zejména v době, kdy Microsoft kupoval Activision Blizzard a Sony u soudu poukazovala na to, jak důležité je Call of Duty pro konzole PlayStation. Jak se ale dlouho ukazuje, v nizozemském studiu mají tuhle kapitolu uzavřenou a svou pozornost směřují na značku Horizon, která je od Killzone výrazně odlišná.

Teď tyhle domněnky potvrdil umělecký ředitel Roy Postma, který si popovídal s Washington Post. Podle jeho slov s Killzone jako tým skončili. Ve světě Horizon našli změnu, jež jim umožňuje vytvořit hru pro všechny věkové kategorie. Tím Postma narážel na LEGO Horizon Adventures. Kostičkové dobrodružství postavené na příběhu hry Horizon Zero Dawn vyjde za necelý měsíc na PlayStation 5, PC a Nintendo Switch.

Série Killzone vznikla v roce 2004 a stála za růstem studia Guerrilla Games. Poslední díl pod názvem Killzone Shadow Fall dorazil v roce 2013 jako startovní titul konzole PlayStation 4. Další hrou této firmy bylo Horizon Zero Dawn. Akční adventura zasazená do postapokalyptického světa, kde se to hemží stroji připomínající dinosaury, spatřila světlo světa v roce 2017 a byla začátkem nového příběhu Guerrilla Games. Ten pokračoval v Horizon Forbidden West.

Ve světě Horizon teď vzniká čistě multiplayerová hra, stejně tak třetí díl pro jednoho hráče. Tyhle všechny se mají řadit k 16 různých projektů ze světa Horizon. Do nich jsou započítány nejen hry, ale také filmy, televizní seriály a komiksy.

Navzdory této zprávě je v budoucnu možné, že by Sony přidělila Killzone jinému studiu. I když už v roce 2021 byly vypnuty stránky Killzone.

Osobně by mě zajímalo, jaký je osud Resistance. To je střílečka od Insomniac Games. Studio stojící za sérii Spider-Man také vlastní Sony. V současné době chystá akční adventuru s Wolverinem v hlavní roli.