O sérii Killzone jsme slyšeli naposledy před 7 lety, kdy vyšlo Killzone: Shadow Fall jakožto launch titul pro PlayStation 4. Tomu se moc nedařilo a od té doby jako by se po sérii slehla zem. Guerrilla Games se raději pustili do práce na Horizon Zero Dawn a v tuhle chvíli pracují na jeho pokračování, které letos vyjde exkluzivně pro PS4 a PS5.

V tuhle chvíli to pro sérii Killzone nevypadá moc slibně a pokračování se v blízké době nejspíše konat nebude, což ještě více podporuje nedávné zrušení oficiálních stránek hry. Jakmile totiž zavítáte na stránky Killzone, uvítá vás místo známé stránky oznámení, ve kterém se dozvíte, že stránka pro Killzone byla zrušena a pokud sem někdo v budoucnu zavítá, bude přesměrován na PlayStation.com.

Jestli stále hrajete Killzone: Shadow Fall nebo Killzone: Mercenary, jistě vás potěší, že tato změna nijak nenaruší multiplayer a statistiky hráčů. Problém ale budete mít, pokud byste chtěli vytvořit zcela nový či spravovat svůj klan v Shadow Fall, jelikož tato funkce už není dále dostupná. Oznámení končí poděkováním od Guerrilla Games, kteří děkují všem fanouškům za jejich roky nadšení a podpory.

Na první pohled to vypadá, že Sony na Killzone sérii úplně zanevřela, avšak ona to není tak úplně pravda. Nemusíme se ohlížet ani moc let dozadu, jelikož při ukázce UI pro PS5 používal aktivní profil avatar z Killzone. Navíc v průběhu ukázky se dalo narazit i na další odkazy k postavám z této série.

Jak to bude s touto franšízou dále, je opravdu velkou otázkou. Ale když vezmeme v potaz, jaký úspěch teď zažívá Horizon, nemyslím si, že by jeho svět Guerrilla Games chtěli v blízké době opouštět, a tak si na novou hru ze světa Killzone ještě nějakou dobu počkáme. Na druhou stranu, nizozemské studio před více než dvěma roky shánělo posily na neoznámenou online střílečku.

Akční RPG titul Horizon Zero Dawn zažil velký úspěch, hra se v té době stala nejúspěšnější novou značkou PlayStationu a téměř rok od vydání se prodalo 7,6 milionu kusů.