Americké studio Insomniac Games se v posledních letech postupně rozrostlo na více než 400 zaměstnanců a dokáže pracovat na více projektech najednou. Během vývoje Marvel's Spider-Man: Miles Morales a Ratchet & Clank: Rift Apart začala vznikat plnohodnotná akční adventura Marvel's Spider-Man 2 (vyjde v roce 2023 na PS5) a později také Marvel's Wolverine (bez data vydání pro PS5).

Tyhle dva tituly ale nejsou vše. V Insomiac Games chystají ještě třetí projekt. Pracovní nabídky studia odhalily, že do rostoucího týmu se hledá mimořádně talentovaný vedoucí gameplay programátor. Dotyčný bude v pozici Senior Gameplay Manager zodpovědný za pomoc při budování prvotřídního týmu pro novou multiplayerovou hru.

Z inzerátu se ale dozvídáme, že se bude jednat o velkorozpočtový titul (AAA), takže to nebude nic malého. Každopádně to jde ruku v ruce se záměrem Sony přinést na konzole PlayStation více multiplayerových her.

Co mohou v Insomiac Games připravovat? Pro menší multiplayer se nabízí nějaký spin-off značky Ratchet & Clank, úplně nová značka a také návrat střílečky Resistance. Ta se sice vždy soustředila zejména na singleplayerové příběhové dobrodružství, ale nabídla i kompetitivní online zápasy až pro 60 hráčů. Insomiac Games by tak mohli Resistance oživit jako multiplayerovou hru a časem třeba navázat plnohodnotnou hru i se singleplayerem. Zapomenout nemůžeme také na bláznivou akci Sunset Overdrive. Tu sice v roce 2014 vydal Microsoft, ale práva drží Insomniac Games, respektive Sony.

Tady se ještě zastavme, protože už v létě minulého roku v Insomniac Games sháněli více lidí na nový multiplayerový projekt. U pozic jako kreativní ředitel, vedoucí příběhu a designér multiplayerových systémů se zmiňovaly PvE bitvy na blízko a bossové. To první by vylučovalo Resistance a nahrávalo Ratchetu a trošku Sunset Overdrive. Co myslíte?

Posledním multiplayerovým titulem od Insomniac Games bylo Fuse v roce 2013. Předtím vývojáři pracovali na multiplayeru pro Rachet and Clank: All 4 One a sérii Resistance.