Akční adventury Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West jsou velmi úspěšné hry od PlayStationu. Není tak divu, že v nizozemském studiu Guerrilla Games mají s touto značkou velké plány. Ty přesahují videoherní svět.

Vedení Guerrilla Games už dříve potvrdilo vývoj dalšího dobrodružství Aloy pro jednoho hráče, stejně tak online projekt z tohoto postapokalyptického světa. Ve skutečnosti je toho v plánu mnohem, mnohem více.

Jan-Bart van Beek, ředitel studia Guerrilla Games, během přednášky na veletrhu Develop:Brighton, potvrdil, že se hodlají sérii hodně dlouho věnovat. Dle něj mají v současné době 16 plánů/projektů, které nezahrnují pouze hry. Na mysli měl jistě připravovaný seriál pro Netflix. Ten bude hraný a po vzoru The Last of Us má rozšířit příběh.

Kooperativní multiplayerová hra ze světa Horizon má být něco úplně jiného. Minimálně bude mít jedinečný stylizovaný vzhled. Dříve uniklo video a artwork potvrzující grafiku ve stylu úspěšného Fortnite od Epic Games.

Van Beek mluví o kooperativním multiplayerovém titulu jako o velmi odlišném projektu. Téměř ho staví na úroveň změny, kdy Guerrilla Games vyměnili first-person střílečku Killzone za Horizon. Je to pro ně velká výzva.

V zákulisí se neoficiálně mluví ještě o masivně multiplayerovém RPG, které by mělo připravovat korejské studio NCSoft. To vydalo Guild Wars a vyvíjelo Lineage. Další spekulace zmiňovaly remaster Horizon Zero Daw pro PS5, ale nic z toho nebylo oficiálně potvrzeno.

Do 16 různých plánů může být zahrnuta také PC verze Horizon Forbidden West, která se po úspěchu PC verze Horizon Zero Dawn netrpělivě očekává, stejně tak další VR projekt.