Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani nebo cestě do školy/práce naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Společnost Devolver Digital potvrdila, že i letos bude mít tiskovou konferenci na E3. Uvidíme, zda bude stejně zvláštní jako ty předešlé.

- Dnes v 15:00 středoevropského času se koná nový Nintendo Direct zaměřený na Animal Crossing: New Horizons Direct. Prezentace v přibližně 25 minutách blíže představí Deserted Island Getaway Package společnosti Nook Inc. Prezentaci můžete sledovat na YouTube.

- Pět let staré Dying Light obdrželo novou aktualizaci pro PC, PS4 a Xbox One verze. Kromě běžných vylepšení a oprav drobných chyb vyniká zvýšené poškození způsobené hráčem o 50 až 100 procent, stejně tak nyní po smrti ztratíte o polovinu méně zkušeností.

- Metro Exodus mělo prý na Steamu poměrně dobrý start. Lars Wingefors, generální ředitel Embracer Group – nadřazené společnosti vydavatele Metra Exodus, Deep Silver, řekl, že hra měla ve službě Steam „skvělé“ zahájení.

- PlatinumGames na 27. 2. chystají důležité oznámení. Víme, že připravují celkem čtyři hry, mezi nimi The Wonderful 101: Remastered a další tři projekty, které mají být postupně oznámeny. Náznaky můžeme nalézt v traileru na Bayonettu 3 z roku 2017.

- Na GOGu přibyly všechny díly Dishonored a první dvě moderní Wolfenstein hry a samozřejmě nemají DRM. Zároveň jsou s ostatními tituly od Bethesdy ve slevě. Těšit se můžete na více než dvacet zlevněných her od této společnosti. Pokud tedy nějakou z nich chcete, pospíchejte rychle do obchodu. Akce končí přibližně za čtyři dny.

- Dreams už nyní fungují na PlayStationu 5, pochlubili se spoluzakladatelé studia Media Molecule. Lze předpokládat, že v den vydání konzole bude hra pro PS5 vylepšena.

- Sony se příští týden nezúčastní PAX East 2020 v Bostonu z důvodu rostoucích obav z koronaviru. V Bostonu měli mít návštěvníci možnost zahrát si The Last of Us Part II a pravděpodobně i Dreams a Iron Man VR.

- Hardwarový nadšenec s YouTube kanálem JMAGG kompletně přepracoval konzoli PS4 Pro. Za 1000 dolarů a tři týdny práce stvořil monstrum s 2TB diskem, vodním chlazením a samozřejmě se spoustou led světýlek.

- Respawn vydal Apex Legends Octane Bundle. Za cenu 20 dolarů na PS4, Xbox One a PC získáte 1000 Apex Coinů, dva legendární skiny a další různé kosmetické doplňky.

- Three Fields Entertainment oznámilo arkádovou závodní hru Dangerous Driving 2 pro PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a PC. Vyjde letos o Vánocích. Na detaily, obrázky a screenshoty si musíme ještě počkat.

- Streamovací platforma Google Stadia podporuje i jiné mobilní Android zařízení než jenom Pixel. Hráči nyní mohou využívat vybrané telefony od výrobců Samsung, ASUS ROG a Razer. Celý seznam podporovaných telefonů naleznete zde.

- Pokud jste si mysleli, že podpora cross-savů se z Nintenda Switch verze Zaklínače 3 dostane i na PS4 a Xbox One, musím vás zklamat. CD Projekt RED je pro tyto platformy neplánuje.

- Podle úniku má Mount & Blade II: Bannerlord v předběžném přístupu na Steamu vyjít 31. 3. 2020 a prodávat se za 49,99 dolarů/euro.

- Behavior Interactive odhalil novou aktualizaci Chains of Hate pro Dead by Daylight. Vyjde 10. 3. a do hry přinese zabijáka Deathslingera, přeživší Zarinau Kassir i mapu Dead Dawg Saloon. Cena DLC je stanovena na 7,99 dolarů/euro.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: