Fanoušci se v posledních týdnech a měsících začali strachovat o akční open-world RPG titul Biomutant, o kterém jsme naposledy slyšeli na konci roku 2018 prostřednictvím nové gameplay ukázky a poté v létě minulého roku, kdy byly představeny speciální edice hry.

Pokud vás zvířecí protagonista vybavený zbraněmi zaujal, tak pro vás vývojáři ze studia Experiment 101 mají zprávu. V otevřeném dopise ujišťují, že je Biomutant nadále ve vývoji a datum vydání oznámí, jakmile si budou jisti, že tenhle den dokážou dodržet. Jsou ale v poslední fázi vývoje, což by mohlo znamenat vydání do konce letošního roku.

„Ujišťujeme vás, že jsme nikdy nepřestali tvrdě pracovat. Děláme vše, co je v našich silách, abychom z této hry udělali nejlepší hru, na které jsme kdy pracovali. Chceme, aby byla stejně zábavná a skvělá,“ napsali zástupci studia Experiment 101 fanouškům.

Společnost THQ Nordic, která Experiment 101 vlastní, zveřejnila vlastní zprávu. V té uvádí, že tým se skládá z 20 lidí, což má vliv na čas věnovaný finalizaci hry. 20 lidí u AAA hry je skutečně málo. Doufejme, že ve studiu je vše v pořádku.

 „Biomutant je post-apokalyptická kung-fu RPG bajka v otevřeném světě s jedinečným soubojovým systémem, který vám umožňuje kombinovat kontaktní boj, střelbu a akční schopnosti mutantů,“ dočteme se v oficiálním popisku hry.

Rozvíjejte hratelnost: Budete moci překódovat svou genetickou strukturu a změnit to, jak vypadáte a jak hrajete.

Nová úroveň výroby: Kombinujte součástky a vytvořte si jedinečné jedno či obouruční sečné, tupé i bodné zbraně.

Vybavte se na dobrodružství: Ve výbavě své postavy máte naprostou volnost. Nejen když přijde na výběr zbraní, které jste si vyrobili, ale také v tom, jaký druh vybavení máte na sobě.

Přežijte v živoucím otevřeném světě: Vytvořte si vlastní dobrodružství, zatímco budete zkoumat otevřený svět a to, co se skrývá pod jeho povrchem, ať už pěšky, v mechu, na vodním skútru, v balónu nebo jinak.

Neobvyklý příběh s neobvyklým koncem: Zemi sužuje mor a z kořenů Stromu života prosakuje smrt. Kmeny jsou rozdělené a potřebují někoho dost silného na to, aby je sjednotil, anebo je všechny zlikvidoval…

Biomutant je v plánu na PlayStation 4, Xbox One a PC.