Rockstar oficiálně oznámil, že se legendární hra GTA 4 vrací 19. 3. tohoto roku zpět na Steam. Ovšem kvůli ukončení podpory Windows Live, které hra využívala, museli vývojáři udělit své gangsterské akci pár bolestivých ran.

Zaprvé všechny verze Grand Theft Auto 4 a Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City budou nahrazeny za Grand Theft Auto IV: Complete Edition „kdekoli je aktuálně digitálně dostupné.“ Tedy i na Steamu a Rockstar Games Launcheru. Opravdu nepříjemnou změnou je potom odstranění multiplayeru a online žebříčků, což pravděpodobně velmi naštve spoustu hráčů. Bohužel to zatím vypadá, že s tím nic moc neuděláme.

Nejmenší, ale i přesto nepříjemnou ztrátou, jsou rádiové stanice RamJam FM, Self-Actualization FM a Vice City FM, které si už ve hře neposlechnete. Rovnou tak můžete zapomenout na několik správných popových písniček z 80. let, které se na Vice City FM často hrály. Naštěstí by zde jejich navrácení do hry nemuselo být tak složité a možná se jich ještě někdy dočkáme.

Pokud se ptáte, co máte dělat, když GTA 4 ve službě Steam už vlastníte, poradím vám, že si stačí stáhnout budoucí aktualizaci, která hru převede do zmiňované GTA 4: Complete Edition. Navíc nepřijdete ani o svůj herní postup. Majitelé fyzických kopií, aby získali onu aktualizaci, si budou pro změnu muset opsat klíč ze zadní strany krabice do Steamu. A kdo z nešťastníků si pořídil hru prostřednictvím Games for Windows Live, musí na webových stránkách Microsoftu vytvořit nebo propojit účet Social Club.