Koncem minulého roku zčistajasna vyšel Gothic Playable Teaser pro počítače, což byl prototyp Gothicu, kterým si společnost THQ Nordic chtěla zjistit zájem hráčů o tuhle známou a oblíbenou RPG značku. Dva měsíce poté se dozvíme, že THQ Nordic jsou se zájmem o Gothic spokojeni a rozhodli se investovat do vytvoření plnohodnotného remaku prvního dílu.

Remake Gothicu bude mít na starost nově vzniklé studio se sídlem v Barceloně, které vytvořilo také teaser, a hra bude určena pro PlayStation 5, Xbox Series X a PC. Bohužel nemůžeme počítat s tím, že by v dohledné době titul vyšel.

HRAL SOM GOTHIC PLAYABLE TEASER A NIE SOM SKLAMANÝ

MAREK ČABÁK

THQ Nordic se současně pochlubili, že Gothic Playable Teaser si na PC zahrálo více než 180 tisíc hráčů a 94,8 procenta hráčů (z více než 40 tisíc, kteří vyplnili průzkum) se vyjádřilo, že si přeje remake tohoto klasického RPG z roku 2001. Studio v Barceloně má dostat potřebný čas a bude brát v potaz zpětnou vazbu od hráčů, včetně té, že svět je příliš barevný. Vydavatel slíbil, že remake bude odvážnější a více se bude podobat originálu.

„Jsme připraveni na výzvu. Chceme vytvořit plnohodnotný remake Gothicu, který zůstane věrný původní verzi, ale nabídne atmosféru herního světa ve zcela nové kvalitě a se zlepšenými herními mechanismy,“ vzkázal fanouškům Reinhard Pollice z THQ Nordic.

Přečtěte si dojmy od Marka, který si Gothic Playable Teaser zahrál.