Švédsko-rakouská společnost THQ Nordic (Embracer Group) pokračuje v expanzi a koupila další studio. Tentokrát si za 150 milionů dolarů plácla s americkým studiem Saber Interactive, které vytvořilo Switch verzi Zaklínače 3, kooperativní survival World War Z, simulátor MudRunner a v současné době ve spolupráci s Focus Home Interactive dokončuje SnowRunner. Pokud budou splněny nespecifikované cíle, tak majitelé Saber Interactive mohou dostat dalších 375 milionů dolarů.

Ze Saber Interactive se postupně stalo úspěšné studio. Za rok 2019 firma vygenerovala tržby 105 milionů dolarů a zisk 62 milionů dolarů. Bylo jen otázkou času, než nějaký velký vydavatel se rozhodne do Saberu investovat.

Lars Wingefors, zakladatel a generální ředitel Embracer Group, v tiskové zprávě zdůraznil, že Saber Interactive zůstane nezávislým studiem a bude při vývoji her spolupracovat s THQ Nordic.

„Saber byli na našem radaru velmi dlouho, za svou historii drží vysokou kvalitu. Jejich ambiciózní projekty v posledních letech byly obzvlášť působivé, World War Z prodalo více než tři miliony kusů. Přestože Saber zůstanou nezávislou společností v rámci Embracer Group, těšíme se na spolupráci s nimi, abychom jim pomohli zvýšit jejich možnosti ve vytváření prvotřídních titulů.“

Matthew Karch, spoluzakladatel a prezident Saber Interactive, dodal, že jeho společnost už dlouho hledala vhodného partnera, se kterým bude schopna vytvářet hry nejvyšší kvality.

Firma Saber Interactive byla založena v roce 2001 ve městě Millburn ve státě New Jersey a zaměstnává přes 600 lidí v šesti kancelářích (k New Jersey ještě Rusko, Španělsko, Portugalsko, Bělorusko a Švédsko). Před výše zmíněnými tituly se podílela na Xbox 360 verzi Halo Combat Evolved Anniversary, Halo: The Master Chief Collection, Quake Champions a na Switch portech her Vampyr a Call of Cthulhu.

Připomeňme, že společnost THQ Nordic vlastní Black Forest Games, Bugbear Entertainment, Experiment 101, Grimlore Games, Gunfire Games, HandyGames, Mirage Game Studios, bratislavské Nine Rocks Games, Pieces Interactive, Piranha Bytes, Rainbow Studios a THQ Nordic Barcelona. K tomu ještě Kock Media / Deep Silver - do této divize spadají Dambuster Studios, Fishlabs, Milestone srl, Volition a pražští Warhorse Studios. A ještě Coffee Stain Studios a Tarsier Studios.