Po oslavách Nového roku pokračuje studio Avalanche Software ve vydávání krátkých videí z Hogwarts Legacy. Nedávno jsme mohli vidět hraní s kouzelnými tvory ve Vivarium a ukázku lektvaru Edurus. Dnes tady máme kouzlo Incendio a léčivý lektvar.

Incendio je ohnivé kouzlo. Využít ho můžete pro zapálení pochodně, útoku na nepřítele i k odstranění obřích pavučin v temné kobce. Přesně tyhle tři situace ukazuje osmisekundové gameplay video níže.

Léčivý lektvar (v originále Wiggenweld Potion) je velmi mocný. Dokáže vyléčit zranění, což se bude v napínavých kouzelnických bitvách hodit. Pokud nebudou existovat jiné možnosti k léčení, tak lze očekávat, že ingredience pro jeho namíchání bude snadné v otevřeném světě kolem bradavického hradu najít. Ostatně, potřebovat budete šťávu magického tvora, který připomíná houbu, a listy rostliny charakteristické svou fialovou barvou.

Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Verze pro PlayStation 4 a Xbox One budou následovat 4. 4. 2023. Verze pro Nintendo Switch vyjde až 25. 7. 2023.