V pondělí na večer budou zveřejněny nominace na nejlepší hry roku 2022 prestižní ankety The Game Awards. U této příležitosti producent Geoff Keighley zveřejnil upoutávku, kde vývojáři slaví své úspěchy. Také došlo k připomenutí nejlepších her posledních let.

Nejlepší hry posledních let

  • Rok 2014: Dragon Age: Inquisition
  • Rok 2015: The Witcher 3: The Wild Hunt
  • Rok 2016: Overwatch
  • Rok 2017: The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • Rok 2018: God of War
  • Rok 2019: Sekiro: Shadows Die Twice
  • Rok 2020: The Last Of Us: Part II
  • Rok 2021: It Takes Two

Jaké hry budou nominovány pro letošní rok? Předpokládá se, že tuhý souboj svede hardcore RPG akce Elden Ring od FromSoftware s God of War Ragnarök od Sony. V nominacích by jistě neměla chybět skvělá Switch exkluzivita Mario + Rabbids Spark of Hope od Ubisoftu, akční adventura Horizon Forbidden West nebo nevšední Cult of the Lamb.

My jsme se před několika dny na Discordu Indiana zeptali vás, jakou hru byste zvolili tou nejlepší roku 2022. Někteří připomínají A Plague Tale: Requiem a další Stray.

„Nerad to píšu, ale vidím to na Elden Ring. Osobně jsem to nehrál jen sledoval streamy, ale reakce hráčů i médií mluví za vše,“ vyjádřil se TřiNDorCZE.

„To je těžký, letos vyšlo pár her, které bych rád viděl jako hru roku. Rozhodoval bych se asi mezi Horizonem a A Plague Tale. Rád bych nakonec řekl Horizon, nicméně ten jsem nedohrál a ani nevím, kdy ho dohraju, a z toho co jsem ze hry zažil, tak bych to ale dal raději A Plague Tale,“ přidal se ValiantFan771.

„Už jsem to někomu říkal, ale poslední 3 roky mají všechny tituly ve jméně něco s dvojkou. Takže letos to vyhraje Overwatch 2 (kappa),“ poznamenal vtipně vViper.

„Vím, že asi nebude ani v nominacích, ale za mě je hra roku Stray,“ napsal Ričmont.

„Já si myslím, že by bylo obrovské překvapení, jestli to nevyhraje něco z dvojice Elden Ring x God of War,“ podělil se o svůj názor 0tecFura.

„Rád bych viděl vyhrát Horizon FW, ale to je nepravděpodobné. A Plague Tale jsem ještě nehrál, takže to nevím, no a s Ragnarokem to vypadá moc dobře. Přesto bych se divil, kdyby to nevyhrál Elden Ring. Mohlo by to být jako v případě Breath of the Wild, hra s otevřeným světem, co dělá věci dostatečně jinak. Pořád jsem to nedohrál, ale mám tam 160 hodin. Souls hry nejsou můj typický žánr, takže to o něčem vypovídá,“ obohatil diskuzi AladinRun.