Tuzemské obchody Xzone a JRC zveřejnily žebříčky nejprodávanějších her za druhý měsíc letošního roku. V prvním jmenovaném obchodě se nejlépe prodávaly novinky, zatímco u JRC a Smarty se dařilo starším titulům.

Je to velký rozdíl. U Xzone se na první místo dostala PS5 exkluzivita Final Fantasy VII Rebirth, kterou následuje Legion Edition české real-time strategie Last Train Home, akční příběhové RPG Banishers: Ghosts of New Eden a kooperativní střílečka Helldivers 2. Překvapivé je páté místo pro Skull and Bones a šesté pro Suicide Squad: Kill the Justice League. Na posledních čtyřech pozicích jsou Mario vs. Donkey Kong, Horizon: Forbidden West, Assassin's Creed: Mirage a Cyberpunk 2077 v Ultimate Edition.

Naopak v JRC je králem února/februára Grand Theft Auto V. Gangsterská akce od Rockstaru se pravidelně objevuje mezi desítkou nejžádanějších. „Že si odnese první místo, jsme ale nečekali,“ říká za prodejce Petr Kratochvíl.

Na paty GTA šlape nejprodávanější hra roku 2023, tedy Hogwarts Legacy. Třetí je EA Sports FC 24, potom Minecraft, God of War: Ragnarök, Assasin’s Creed: Mirage, Zaklínač 3: Divoký hon, Red Dead Redemption 2, Marvel’s Spider-Man 2 a Helldivers 2.

Xzone sděluje ještě nejprodávanější konzole. Tady se nic nemění. Na prvním místě je opět PlayStation 5 ve verzi s Blu-ray mechanikou. Druhý je bundle s dvěma ovladači a třetí Nintendo Switch OLED.