Duben bude ve znamení nejen teplejšího počasí a tolik potřebného sluníčka, ale také zajímavých her. Čeká nás úplně nová sci-fi střílečka, návrat Abeho, závody motorek, fotografování Pokémonů, dobývání Říma i jedna exkluzivita pro PlayStation 5.

Outriders 

1. 4. na PC, PlayStation, Xbox a Stadia 

Demoverze Outriders na nás udělala dojem. Polské studio People Can Fly po odchodů lidí, kteří stáli za tituly jako Painkiller, Bulletstorm nebo Gears of War, chytá druhý dech a svou budoucnost hodlá spojit s temným sci-fi universem. 

Outriders jsou third-person střílečkou, která klade důraz na kooperaci a střelbu z krytu podobě jako Gears. Pokud nemáte žádného parťáka, tak nemějte strach, i sami si užijete až 40hodinovou kampaň točící se kolem záhadné anomálie na neznámé mimozemské planetě plné nepřátel a nebezpečných tvorů. Poté se můžete vrhnout na end-game obsah s celou řadou výzev

Oddworld: Soulstorm 

6. 4. na PC a PlayStation 

Největší a nejodvážnější pokračování dobrodružství Abeho. Přesně tak vývojáři popisují Oddworld: Soulstorm, kteří si předplatitelé PlayStation Plus na PS5 budou moci přidat do knihovny bez dalších investic. 

Příběh začíná tam, kde v New 'N' Tasty skončil. Abe prošel mohutnou transformací – z nevědomého mudokanského kolečka glukkonského megakorporátního soukolí, které ho málem pohltilo, se nečekaně proměnil v hrdinu, který povstane a stane se plamenem naděje. Očekávat máme herní dobu okolo 20 hodin. 

Ashwalkers: A Survival Journey 

15. 4. na PC 

Od spoluzakladatele studia Dontnod, které vytvořilo Life is Strange, přichází nelineární survival Ashwalkers. Zavede nás do světa zničeného sopečnou apokalypsou a klade důraz na smysluplná rozhodnutí hráče. V závislosti na nich je připraveno 34 různých konců. Myslet musíte na zdroje a fyzické i duševní zdraví vaší skupiny, stejně tak na vztahy mezi nimi. Jedno projití by mělo zabrat zhruba dvě hodiny. 

MLB THE SHOW 21 

20. 4. na PlayStation a Xbox 

Sony přepisuje dějiny, první first-party hra japonské společnosti vyjde na konkurenční Xbox. Nejde ale o propracovanou akční adventuru, nýbrž baseball MLB The Show 2 s rychlejší, propracovanější a intenzivnější zápasovou akcí. Novinkou je možnost vzít svou postavu z režimu Road to the Show a využít ji v ostatních herních módech, aby se mohla stát skutečnou univerzální hvězdou. 

MotoGP 21 

22. 4. na PC, PlayStation, Xbox, Switch a Stadia 

Druhou sportovní hrou měsíce jsou oficiální motocyklové závody. Italské studio Milestone přichází tradičně se svým MotoGP. Užít si máte kompletní sezónu 2021 se všemi hlavními třídami, soupiskami a tratěmi. Čeká vás přes 120 závodníků, 20 okruhů a nové a vylepšené funkce jako zavedení penaltového pravidla v podobě trestné zatáčky. Navíc si připomenete historii a všechny emoce z MotoGP díky více než 40 historickým závodníkům a jejich ikonickým motorkám. 

JUDGMENT 

23. 4. na PS5, Xbox Series X/S a Stadia 

Tvůrci oceňované série Yakuza před více než dvěma roky vytvořili příběh zdiskreditovaného právníka hledajícího vykoupení ve světě zamořeném korupcí a zoufalstvím. Judgment na PlayStationu 4 nedopadl vůbec špatně, není tak divu, že si to zamíří v remasterované verzi na PlayStation 5, Xbox Series X/S a Google Stadia. 

NIER REPLICANT VER.1.22474487139... 

23. 4. na PC, PS4 a Xbox One 

U japonských her ještě zůstaneme. Fanoušci série NieR se třesou na převyprávěný preguel NieR:Automata. V RPG, které ve své původní verzi z roku 2010 prodalo přes 4,5 milionu kopií, budete konfrontováni temným apokalyptickým světem, kde se připojíte k bratrovi, jenž má důležitý úkol, a to vyléčit sestru ze smrtelné nemoci. Jedná se o úkol, který vás znovu přiměje zpochybňovat úplně vše. 

Total War: Rome Remastered 

29. 4. na PC 

Třetím remasterem tohoto měsíce je návrat Total War: Rome. Vylepšená verze přinese moderní herní zážitek s ohledem na původní hru. Hráči mají znovu prožít odkaz, který definoval oceňovanou sérii strategických her, a to díky řadě vizuálních a herních vylepšení. Znovu se ponoříte do této klasiky, kde jako nikdy předtím budete budovat své impérium, velet v litých bitvách a dobývat starověký Řím. 

Remaster má kompletně předělaný vzhled, podporu ultravysokého rozlišení, nové frakce (16 frakcí, které byly dříve uzamčeny, dohromady celkem 38 hratelných frakcí) a vylepšenou přístupnost. 

NEW POKÉMON SNAP 

30. 4. na Nintendo Switch 

Řekněte sýýýr! V New Pokémon Snap budete objevovat přírodní divy a při hledání Pokémonů v jejich přirozeném prostředí prozkoumávat divoké scenérie neznámého ostrova. Při pozorování Pokémonů se o nich dozvíte více informací a zjistíte, jak se chovají nebo projevují. 

RETURNAL 

30. 4. na PlayStation 5 

PlayStation 5 je stále nedostupným zbožím. To ale Sony nebrání v tom vydávat exkluzivity. Další takovou je psychologická hororová střílečka Returnal od tvůrců arkádových stříleček Resogun, Alienation, Nex Machina či Matterfall. 

V Returnal hlavní hrdinka Selena nouzově přistane v nehostinné krajině prastaré mimozemské civilizace. V naprosté izolaci a o samotě musí zuby nehty bojovat o přežití. Bude umírat a znovu se pokoušet zjistit více informací o tajemné planetě a možná se dostat domů. 

Returnal byl vytvořen s ohledem na extrémní znovuhratelnost. Procedurální svět vás má pokaždé smrti přimět smést prach porážky ze tváře s každým dalším znovuzrozením se máte vrhnout do neustále se měnících výzev. 

TERMINATOR: RESISTANCE ENHANCED 

30. 4. na PlayStation 5 

Terminator: Resistance se od roku 2019 postupně zlepšovat a hráči si ho vcelku oblíbili. Další fází střílečky je remasterovaná verze pro PlayStation 5. Majitelé PS4 verze si upgrade budou moci stáhnout zdarma a těšit se na řadu grafických vylepšení. 

Vývojáři mluví o plně aktualizované verzi působní hry v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu a rychlejším načítáním. Chybět nebude režim Infiltrator. V něm se hráči stanou T-800 a bojují proti Odporu. V samotném příběhu hrají za Jacoba Riverse, člena pacifické divize Odporu v post-apokalyptickém Los Angeles. Rivers je nejnovějším cílem Skynetu. 

R-TYPE FINAL 2 

30. 4. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

Hoďte starosti za hlavu a užijte si pokračování legendární side-scroller hry R-Type. Tentokrát ve 3D grafice se vzrušující hratelností a množstvím akce, lodí a zbraní, které vám umožní provést na vašich nepřátelích symfonii zkázy. Připraveni na vysokooktanovou akci? 

V dubnu ještě vychází: 

  • Resident Evil 7: Biohazard - 1. 4. na Google Stadia 
  • Star Wars: Republic Commando - 6. 4. na PS4 a Switch 
  • Before Your Eyes - 8. 4. na PC 
  • Scarlet Hood and the Wicked Wood - 8. 4. na PC 
  • Island - 8. 4. na Switch 
  • Say No! More - 9. 4. na PC a Switch 
  • Trials of Fire - 9. 4. na PC 
  • SaGa Frontier Remastered - 15. 4. na PC, PS4, Switch a iOS 
  • Shadow Man Remastered - 15. 4. na PC 
  • Maskmaker - 20. 4. na PC VR a PS VR 
  • Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack - 22. 4. na PC, PS4 a Switch 
  • ScourgeBringer - 22. 4. na PS4 a PS Vita 
  • Century: Age of Ashes - během mesíce pro PC (Early Access) 

Vybrali jste si? Napište nám do komentářů a hlasujte v anketě, na jakou hru se v tomto měsíci nejvíce těšíte a proč.