Hra Hogwarts Legacy, která přinesla akční RPG s otevřeným světem Harryho Pottera, získala mezi hráči velkou popularitu. Nedávné odhalení dataminery však přineslo zprávu, že původní plány vývojářského studia Avalanche Software zahrnovaly systém morálky a reputace, který by hráčům umožnil prožívat ještě autentičtější zážitek z kouzelnického světa.

ABSENCE MORÁLKY

Již od doby, kdy byla hra uvedena na trh na začátku tohoto roku, se objevovaly některé nedostatky, které upoutaly pozornost hráčů. Jedním z nich byla absence systému morálky, kvůli kterému by za své činy hráče postihly následky. Překvapivě však datamining odhalil, že tento systém skutečně měl ve hře být.

Video nahrané dataminerem GrandTheftDiamonds odhalilo nově objevené soubory, které naznačovaly, že hráči měli být penalizováni a trestáni za různé nežádoucí činy. Vydírání, šikana nebo špatné chování ve třídě měly vést k odečtení bodů pro hráčovu kolej. Ještě vážnější zločiny, jako je používání neodpustitelných kleteb a dokonce vražda, byly spojeny s přivoláním „autorit“ - herní obdobou systému hledaných osob.

Podle dat z dataminingu se zdá, že v Avalanche Software původně plánovali zahrnout také systém reputace, který by ovlivňoval hráčův vztah s postavami ve hře. Reputace by se pohybovala od nenávisti až po přátelství a měla by se formovat na základě rozhodnutí a jednání hráče.

BUDOU MÍT ČINY NÁSLEDKY?

Bohužel, i přes tyto slibné plány byly systémy morálky a reputace nakonec vyřazeny z finální verze Hogwarts Legacy. Je však stále možné, že vývojáři budou pracovat na jejich začlenění do budoucího pokračování nebo aktualizací, aby dále zlepšili hráčský zážitek.

Hogwarts Legacy již svou přítomností dokázalo, že hráči mají velký zájem o prozkoumávání světa Harryho Pottera. Systém morálky a reputace by mohl přinést další možnosti proniknutí do školy čar a kouzel v Bradavicích, který by hráče ještě více vtáhl do tohoto magického prostředí.

Zatímco čekáme na oficiální vyjádření vývojářů k odhaleným plánům, můžeme se těšit na další aktualizace a rozšíření, která by mohla přinést nové zajímavé prvky do světa Hogwarts Legacy.