Letošní veletrh Gamescomu opět zahájen živým přenosem Opening Night Live 2024, který jsme pro vás samozřejmě živě streamovali. Nechybělo několik ukázek a nových oznámení, které dokázaly velmi příjemně překvapit. Mezi nimi se našel třeba trailer s ukázkou hraní z velmi očekávaného Kingdom Come: Deliverance 2, oznámení prequelu Mafie, překvapení v podobě nové hry od tvůrců SnowRunner a další. Co vše bylo k vidění vám přináším v tomto souhrnu. To nejzajímavější jsme pro vás sepsali v samostatných článcích:

Zbytek už tradičně doplňujeme níže.

GOAT SIMULATOR REMASTERED

I když nám není jasné, jestli někdo něco takového potřebuje, ještě letos se na trhu objeví Goat Simulator Remastered od studia Coffee Stain, a to ve verzi pro PC (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store), PS5 a Xbox Series X|S. Alespoň trailer se ale docela povedl, i když toho ze samotného remasteru originální kozí šílenosti, která se vrací vybavená vylepšenou grafikou a všemi DLC, moc neukazuje.

Lost Records: Bloom & Rage

Příznivcům narativních titulů letošní Gamescom přinesl první gameplay ukázku ze hry Lost Records: Bloom & Rage, kterou má na svědomí montrealská pobočka studia Don't Nod. To je ta firma, která stvořila sérii Life is Strange. Projekt určený pro PC (Steam), Xbox Series X|S a PS5 bude přitom rozdělen na dvě části, první dorazí 18. 2. 2025, zatímco druhá vyjde přesně o měsíc později.

JAK PETER MOLYNEUX VYKRADL SVÉ HRY A DAL VZNIKU MASTER OF ALBION

Hvězdou večera se nepochybně stal Peter Molyneux, jenž stojí například za hrou Fable. Při představení hry Master of Albion prohlásil, že mu bylo řečeno, ať se vrátí domů. A tak se podíval na Dungeon Keeper, odtud vzal trošku inspirace, pak se podíval na průzkum v Black & White a to samé udělal s Fablem. A tak vznikl Master of Albion. Hra, která je divně zábavná, dovolí vám mnohé a uslyšíte až moc kvokání. A hlavně máte k dispozici božskou ruku, která se vznáší nad hlavami obyvatel... nebo s nimi hází, to je skoro to samé. Přeci jen, jde o zábavu, i když občas možná až moc krvavou.

UNKNOWN 9: AWAKENING NÁS ZAVEDE DO ZVLÁŠTNÍ DIMENZE

Haroona je bojovnicí, jenž má vrozený dar cestovat do jiné dimenze, která se překrývá s naším světem. Tuhle schopnost využívá i v reálném světě a samozřejmě jde o něco, čeho se chtějí zmocnit temné síly. Aby přežila, musí Haroona o svůj život bojovat a využít veškeré znalosti tajemné dimenze. Unknown 9: Awakening se objeví na PS4/5, Xbox Series X/S, Xbox One a PC už 18. 10.

TOWERBORNE VYJDE V PŘEDBĚŽNÉM PŘÍSTUPU

Akční adventura Towerborne od studia Stoic, které stojí za trilogií The Banner Saga, vyjde 10. 9. tohoto roku ve fázi early access pro PC. V roce 2025 bude následovat verze pro Xbox Series X/S. Plus se hra objeví v Game Passu.

„Belfry stojí jako maják naděje a bezpečí uprostřed trosek lidstva a Města čísel, přičemž příšery číhají přímo za zdmi věže. Jste Eso, znovuzrozené z říše duchů se schopnostmi, odvahou a odhodláním ochránit obyvatele Belfry. Se společníky z řad duchů bojujících po vašem boku jste předurčeni k boji.“

DRAGON BALL: SPARKING! ZERO

Už jen 50 dní zbývá od fanoušky velmi očekávaného anime titulu DRAGON BALL: Sparking! ZERO. Tenhle titul má na starosti Bandai Namco, což dává záminku pro velmi kvalitní bojovou mlátičku. Samotná ukázka slouží k představení Ultimátního Gohana a Super Buu. Těšit se můžeme na události od android ságy až po různé herní módy a samotná hra bude mít přes 163 postav. Na PlayStation 5, Xbox Series X|S a PC vyjde 11. 10.

MONSTER HUNTER WILDS PŘEDVÁDÍ LIKVIDACI MONSTER

Warhammer 40,000: Space Marine 2 ukazuje multiplayer

Age of Mythology: Retold v novém gameplay traileru

Dynamické bojiště v Delta Force: Hawk Ops

TEASER TRAILER Squid Game

Squid Game (Hra na oliheň) bude mít vlastní multiplayerovou hru pro chytré telefony. Vyzkoušíme si jednotlivé výzvy, kterými museli projít soutěžící v tomto populárním seriálu.

OZNÁMENO  Monument Valley 3

Netflix oznámil třetí díl logické série Monument Valley. Kromě toho se první dva díly objeví v předplatném Netflixu. Tady je harmonogram:

  • Monument Valley - 19. 9. 2024
  • Monument Valley 2 - 29. 10. 2024
  • Monument Valley 3 - 12.10. 2024

24. ZÁŘÍ VYCHÁZÍ STRATEGIE  Ara: History Untold

Pro PC, včetně Game Passu.

GENSHIN IMPACT

Konečně máme odpověď na otázku, kdy se Genshin Impact objeví na Xboxu. Úspěšné akční RPG vyjde ve verzi pro Xbox Series X|S 20. listopadu/novembra 2024. K dispozici bude i v Game Passu.

V HERDLING SE BUDETE MUSET STARAT O VLASTNÍ STÁDEČKO

Co by to bylo za život bez vlastního stádečka? Herdling vás zavede do malebného světa, kde v roli chlapce budete muset vaše stádo udržet v bezpečí a připravit jej mimo nebezpečí. To se ale neobjede bez patřičné spolupráce a společného překonání několika překážek. Na cestu zamilování se do krás přírody si ale budete muset počkat až do roku 2025.

DIABLO IV: VESSEL OF HATRED ODHALUJE SVŮJ OBSAH

Diablo 4 se už brzy dočká rozšíření, které ponese název Vessel of Hatred. To přinese novou třídu Spiritborn, oblast Nahantu obsahující nová města a civilizace a další příběh. Pátrání po Neyrelle vás zavede hluboko do starobylé džungle, kde se pokusíte odhalit Mefistovy zlovolné plány a jednou provždy skoncovat s jeho zkažeností. Na to vše se můžeme těšit už 8. 10.

TERRY BOGARD PŘICHÁZÍ DO STREET FIGHTER 6

Terry Bogard z Fatal Fury bude ve Street Fighter 6 řádit od 24. 9.

FATAL FURY: CITY OF THE WOLVES VYJDE 24. 4. 2025

TRIBE NINE

LYNKED: BANNER OF THE SPARK

INFINITY NIKKI

PARAGON JE ZPĚT POD NÁZVEM Predecessor

Zahrát si můžete už dnes plnou verzi na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.