Fanoušci série zombie postapokalyptické akce Dying Light se mají na co těšit. Nové samostatné rozšíření Dying Light: The Beast přinese nový příběh, novou lokaci a rozšířené herní mechaniky.

Rozšíření vás zavede do postapokalyptické lokace Castor Woods, kdysi oblíbené turistické destinace plné přírodních krás, malebných vesniček a průmyslových komplexů. Ta se nyní proměnila v nebezpečnou zónu plnou zombíků a mutantů.

Opět se ujmete role Kyla Cranea, hrdiny známého z prvního dílu Dying Light, který po třinácti letech v zajetí uniká a vydává se na cestu pomsty. Po letech brutálních experimentů se Kyle stává více než jen člověkem a dokáže v sobě probudit sílu bestie, která mu dává nadlidské schopnosti. Co začne jako hon za odplatou, se brzy promění v boj o přežití, když Kyle odhalí, že Castor Woods ukrývá daleko temnější tajemství.

Stejně jako v předchozích dílech série, i v Dying Light: The Beast hraje významnou roli střídání dne a noci. Zatímco den nabízí příležitosti k průzkumu a přípravám, noc přináší nekontrolovatelný strach, kdy hráči musí čelit těm nejhorším nočním můrám. Hra nabízí možnost kooperace až pro čtyři hráče, což přežití v tomto nehostinném světě značně usnadňuje. Můžete se tedy rozhodnout, zda se pustíte do dobrodružství sami, nebo se spojíte s přáteli, abyste čelili nebezpečí společně.

Dying Light: The Beast vyjde na PC, PlayStation 4/5 a Xbox Series X/S a Xbox One. Datum vydání je však zatím neoznámené. Všichni, kteří vlastní Dying Light 2: Stay Human v Ultimate edici, obdrží rozšíření zdarma.