Tak jsme se konečně dočkali. Dva roky po oficiálním potvrzení nové Mafie přichází vytoužené odhalení. Dnes už můžeme říct, že dřívější spekulace byly pravdivé. Nová Mafia je opravdu prequelem příběhu, který v roce 2002 ve městě Lost Heaven ve Spojených státech amerických třicátých let 20. století započal taxikář Thomas Angelo. Tenhle charismatický mladík se zapletl s mafiánskou rodinou Salieri.

Mafia: The Old Country láká na objevení původu organizovaného zločinu. Čekat máme drsný mafiánský příběh zasazený do brutálního sicilského podsvětí na počátku 20. století.

„Bojujte o přežití v této nebezpečné a neúprosné době a pusťte se do akce prostřednictvím autenticky zpracované reality a bohatého příběhu, pro který je kritiky oceňovaná Mafia známá,“ dodávají autoři. Rukopis českých vývojářů je v teaser traileru znát.

„V prvních třech dílech série Mafia jsme hráče seznámili se světem zločinu prostřednictvím násilných příběhů zasazených do různých období. Ve hře Mafia: The Old Country se vracíme ke kořenům toho, co fanoušci na sérii milují, a vytváříme hluboký, lineární příběh s atmosférou klasických mafiánských filmů, navštěvujeme nové ohromující lokace a vše podáváme v kompaktním, soustředěném a pohlcujícím zážitku,“ řekl Nick Baynes, generální ředitel studia Hangar 13.

Více se o Mafia: The Old Country dozvíme v prosinci tohoto roku. Hra má vyjít v roce 2025 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Mezitím je potvrzen český dabing a české titulky, lokalizaci uvádí Steam i Xbox Store. Snažíme se získat potvrzení od Hangar 13 a Cenegy Czech. Nicméně, oficiální stránky hry uvádějí dokonce český název Mafia: Domovina. Ten je také na Xbox Store.

Jelikož Mafia spadá pod 2K Games, mateřskou společnost Take-Two Interactive, tak bych vydání očekával v první polovině roku 2025, jelikož na podzim je v plánu Grand Theft Auto VI. Právě Take-Two uvádí, že Mafia: The Old Country vyjde ve fiskální roce 2026. Ten začíná 1. 4. 2025.

Nová Mafie byla potvrzena na 20. výročí gangsterské série. To se psal konec srpna roku 2022. V té době generální ředitel Roman Hladík z české pobočky studia Hangar 13 uváděl, že začali pracovat na zcela novém projektu Mafia.