Na zahajovacím večírku německého veletrhu Gamescom si odbyl premiéru první gameplay trailer z Kingdom Come: Deliverance 2. Můžeme se tedy podívat na nové záběry z tohoto očekávaného středověkého RPG od pražského studia Warhorse, které nás mimo jiné zavede do Kutné Hory. V úvodu traileru, jenž je vybaven českými titulky, je přitom k vidění postava, která vypadá jako český král Václav IV. Nasvědčuje tomu koruna na hlavě nebo poznámka o křehkém příměří se Zikmundem Lucemburským. Dle všeho je to ale Jošt Lucemburský, další syn Karla IV., kterého jsme mohli vidět již v epilogu prvního dílu. Na hlavě nemá korunu, ale knížecí nebo markraběcí čapku, jak nás upozornil petrurban2006.

Ukázka v nás má vzbudit touhu vidět více. To více uvidíme už zítra, 21. srpna/augusta, od devíti hodin ráno našeho času na YouTube. My vám také brzy přineseme naše dojmy z hraní, tak nás nezapomeňte bedlivě sledovat. Současně si můžete připravit své groše a hru si předobjednat prostřednictvím svého oblíbeného digitálního obchodu nebo fyzického prodejce.

Kingdom Come: Deliverance II vyjde 11. února/februára na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Ve hře bude český dabing a české titulky.