Světe div se, vývojářům z Bethesdy Game Studios se podařilo ohnout prastarý engine, který pohání vesmírné RPG Starfield, a naroubovat do něj pozemní vozidlo, jež na první pohled nevypadá hloupě. Alespoň to naznačuje nový trailer. Ten si odbyl premiéru při zahájení letošního Gamescomu a v celé kráse představuje zbrusu nový terénní vehikl REV-8, na jehož příchod tvůrci lákají už delší dobu.

Ve výbavě vozidla nechybí ani trysky pro skákání a překonání náročného terénu nebo korba, na níž se může vézt robotický parťák Vasco. Na sociálních sítích pak Bethesda potvrdila, že při řízení lze využívat střílnu a také těžit suroviny. Očividně tedy půjde o všestrannou hračku, která na vás bude vždy čekat po přistání vedle vaší lodi, pokud si necháte u lodního technika nainstalovat speciální modul pro vozidla. Navíc lze upravovat zbarvení.

REV-8 je součástí nové bezplatné aktualizace Starfieldu, která má vyjít ještě dnes. Nový patch nabídne také možnosti nastavení výkonu při hraní na Xboxu Series S, jež mají být podobné jako možnosti, které mají už nějakou dobu k dispozici majitelé Xboxu Series X. Kompletní seznam změn najdete na oficiálním webu Bethesdy.

Aby toho nebylo málo, během zahájení Gamescomu došlo na odhalení konkrétního data vydání první placené expanze s názvem Shattered Space. Ta vyjde ve verzi pro PC a Xbox Series X|S 30. září/septembra 2024. A ne, o portu Starfieldu pro PlayStation 5 ani tentokrát nepadlo ani slovo. Jelikož jde ale o hru spadající pod vydavatele Bethesda Softworks, která měla být před akvizicí Bethesdy Microsoftem multiplatformní, předpokládáme, že by to mohla být jen otázka času.