Studio Saber Interactive, které je podepsané za off-road simulacemi SnowRunner a Expeditions: A MudRunner Game, na pre-show gamescom Opening Night Live představilo RoadCraft. Nový spin-off, který nabídne stavební stroje. S nimi budete mít za úkol obnovit areály zničených katastrofami.

Těšit se můžete na uklízení suti, výměnu poškozených zařízení, stavění silnic a mostů poškozených počasím a na mnoho dalších prací spjatých s obnovou zničeného prostředí. Tisková zpráva zmiňuje například i vyslání konvojů, které mají dovést stavební materiál.

"Zažijte zbrusu novou generaci simulace díky novému fyzikálnímu modelu vyvinutému studiem Saber Interactive. Manipulujte s jednotlivými objekty v rámci realistické fyziky, kde je třeba brát v úvahu rozměry a hmotnost. Pracujte s materiály, jako je písek, dřevo nebo asfalt. Tvarujte terén a usnadněte svým vozidlům cestování výstavbou nových silnic," uvádí tisková zpráva.

Katastrofy způsobily chaos a odřízly přístup do mnoha postižených oblastí. Jste poslední naděje, protože jen vy dokážete se svou technikou zdolat tyto extrémní povětrnostní podmínky. Vaše zkušenosti tak budou potřeba po celém světě, ať už v horách, na pouštích nebo u moře. Připraveno bude 8 unikátních map, každá má rozlohu 4 km², vlastní biom a budovy.

"Naplánujte cesty po opuštěných továrnách, zatopených přehradách či solárních elektrárnách vyřazených z provozu. Prozkoumejte každý kout, abyste dosáhli svých cílů, zajistili si nové zakázky a získali dodatečné financování a zkušenosti," přidává popisek.

Každý stroj se chová trochu jinak a má jiné využití. Použijte buldozer k odstranění překážek, těžké nákladní vozy k přepravě více menších vozů či stacionární nebo portálové jeřáby ke zvedání kontejnerů a zařízení. Připojujte zpět k síti továrny díky pokladači kabelů, pokládejte asfalt finišerem a zarovnávejte nově vytvořené silnice válcem. Odemkněte při postupu příběhovou kampaní přes 40 různých vozidel. Ve své garáži pak můžete stroje a vozidla přizpůsobovat, například přidáním loga vaší společnosti nebo přelakováním na svou oblíbenou barvu.

Sbírejte zbytky dřeva, oceli a cementu a proměňujte je v užitečný materiál ve svých recyklačních závodech. Každý kus sutin lze použít k opětovné výstavbě. Zásobujte továrny a pískovny, aby mohly vyrábět suroviny ve velkých množstvích. Jako vedoucí provozu budete také plánovat přepravní trasy na mapě, aby vaše konvoje na cestě nezastavila žádná překážka.

Svět hry RoadCraft nabízí množství různých aktivit, do kterých se můžete vrhnout sami, stejně tak v kooperaci až pro 4 hráče. Rozdělte úkoly nebo se soustřeďte všichni na jeden cíl. Kombinujte své silné stránky a vynalézavost při hledání řešení, ať už zřejmých nebo těch zcela nečekaných.

RoadCraft vyjde v roce 2025 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Potvrzeny jsou české titulky.