Dune: Awakening na akci Gamescom konečně předvedl, na co se můžeme těšit. Samotná ukázka dala nahlédnout na výběr a tvorbu postavy, průzkum po nebezpečné planetě, akční sekvenci i děsivé pouštní červy. Zkrátka vše, co byste na tak nebezpečné planetě mohli očekávat. Zároveň bylo odhaleno i přibližné datum vydání, které spadá na začátek roku 2025.

Samotný příběh se odehrává v alternativní historii, kdy se Paul Atreides nikdy nenarodil, místo toho má Jessica s Letem dceru. To téměř jistě změní politické prostředí, spousta základních prvků Duny byla k vidění již v trailerech.

Ačkoliv přežití bude hlavní složkou celé hry od autorů Conan Exiles, samotný průchod otevřeným světem si nejspíše užijete. Rozsáhlé pláně skrývají mnoho nebezpečí. Kromě pekelného žáru bude potřeba hlídat i pouštní červy, kteří dle slov vývojářů vás dokáží zabít během chviličky. Těšit se můžeme na akční přestřelky, bojové sekvence a různé způsoby cestování, které zahrnuje nejen lítání se stroji, ale i pomocí obleku.

Zajímavou součástí bude starost o tekutiny, především hlavně o vodu, kterou si budete muset poctivě hlídat, a systém budování, jenž vypadá poměrně jednoduše, jelikož se jedná o doplňování materiálu do předdefinovaných nákresů.

Dune: Awakening bude na PC spuštěna na začátku roku 2025. Vydání na konzole přijde až později, ačkoliv nebylo řečeno kdy se tak stane.