Letní edice Future Games Show je za námi. Během hodiny a půl dlouhé prezentace se ukázala řada větších i menších her. Mimo jiné Lords of the Fallen, zajímavé prehistorické akční dobrodružství, konkurence The Sims, Alaskan Road Truckers, stealth akční adventura, příběhové RPG, budovatelské i válečné strategie a další tituly.

Harmonogram dalších konferencí zde.

PACIFIC DRIVE

Nové gameplay záběry z Pacific Drive doprovází bližší představení od Alexandera Dracotta, šéfa a kreativního ředitele Ironwood Studios. Dracott prozradil více o historii kombíků a prozradil detaily o road tripu à la Stalker a Twin Peaks

V Pacific Drive vás čeká nebezpečná cesta surrealistickým severozápadním Pacifikem, kde je vaším jediným společníkem automobil. V něm budete podnikat dobrodružství do divočiny, vyloučené olympijské zóny plné anomálií. Auto bude vaším jediným záchranným lanem. Musíte prolézat opuštěná výzkumná pracoviště, naložit svůj věrný kombík a jet jako o život, abyste přežili.

Pacific Drive vyjde ještě letos na PC a PS5.

LORDS OF THE FALLEN

Těžké souboje, krásné prostředí a propracovaná grafika. To jsou lákadla souls-like akčního RPG titulu Lords of the Fallen. Hra vyjde už 13. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Instinction

Instinction je prehistorické akční dobrodružství s bojem, průzkumem a hádankami v prostředí, které může být stejně zrádné a krásné jako tvorové, na které narazíte.

V rámci environmentálních hádanek budete plnit úkoly a hledat starobylé artefakty, které po sobě zanechala neznámá civilizace, jež už dávno zanikla, nebo se to alespoň zdá, a zároveň procházet úžasnými lokacemi a vydávat se na nezapomenutelnou cestu.

Těšit se můžete na 24 druhů dinosaurů, bujnou džungli a intenzivní souboje. Vše vytvořeno v Unreal Enginu 5.

Instinction bude v letošním roce spuštěno v předběžném přístupu na Steamu. Plná verze se očekává ve třetím čtvrtletí roku 2025 také na konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Life by You

Konkurence pro The Sims od Paradox Interactive na Future Games Show Summer Showcase 2023 prezentovala práci baristy. Life by You je směřován na 12. 9. 2023, kdy má být dostupný v předběžné verzi na Steamu.

ALASKAN ROAD TRUCKERS

Alaskan Road Truckers minutovým trailerem potvrzuje, že nebezpečná cesta kamioňáka na Aljašce započne během letošního roku na PC a konzolích PlayStation a Xbox. Více jsme o hře psali nedávno tady.

Steel Seed

Představena byla Steel Seed, stealth akční adventura pro jednoho hráče, která se odehrává v temném sci-fi světě. Hlavní hrdinka Zoe se ocitne sama se svým létajícím dronem uvnitř nepřátelského podzemního zařízení, které řídí umělá inteligence. Tady na vás čeká epická cesta. Započne v roce 2024 na PC, PS5 a Xboxu Series X/S.

RESISTOR

Resistor je příběhová dobrodružná RPG hra v otevřeném světě, kde se účastníte kaskadérských závodů a výbušných automobilových soubojů. Sestavte svůj vlastní tým a odhalte spletitý příběh, zatímco se snažíte zničit utlačující megakorporaci a jejího záhadného ředitele.

STAR TRUCKER

V roce 2024 na počítače vyjde Star Trucker. Jedná se o intergalaktický simulátor velkých nákladních vozů, který kombinuje prvky RPG s poklidnou blažeností simulace kamionů.

„Převážejte náklad, obchodujte s troskami a mějte skafandr nablízku, zatímco budete hledat bohatství a slávu mezi hvězdami ve hře, která obohacuje žánr simulace tahačů o mezihvězdnou příchuť,“ uvádí tisková zpráva.

THE BOOKWALKER: THIEF OF TALES

Filmový trailer přibližuje akční adventuru The Bookwalker: Thief of Tales. V té se hráči ponoří do různých knižních světů a pokusí se ukrást legendární předměty, aby obnovili schopnost hlavního hrdiny psát. Těšit se můžete 22. 6. na PC, PlayStationu a Xboxu. Demo je už nyní na Steamu.

The Last Faith

Chybí vám na počítačích Bloodborne? Pokud vám nebude vadit, že bude v pixelové verzi, tak se seznamte s The Last Faith. Hra se chystá na letošní říjen pro PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. Ti, co si chtějí titul vyzkoušet v betě, se mají zaregistrovat na webu.

Deceit 2

Máme tady ukázku z alfa verze Deceit 2, společenské dedukční hry, která je vytvářena na Unreal Enginu 5 a směřována na letošní rok pro PC, PlayStation a Xbox.

Milhaven Asylum, 1979. Okultní rituál se strašlivě zvrtne a zabije všechny členy kdysi prominentní rodiny kromě jednoho. Případ zůstal po desetiletí odložen, dokud se do něj nevložili neohrožení Anonymní hledači pravdy. Nyní jste uvězněni a nuceni účastnit se Rituálu podvodu z rukou zlovolného Game Mastera.

LAYERS OF FEAR

Je tady také filmový příběhový trailer hororové kolekce Layers of Fear. Video se zaměřilo na příběh spisovatelky, nedávno představené nové hrdinky série. Její příběh je trýznivý a spojuje jednotlivé díly série dohromady. Trailer, který ukazuje tajemný maják a odkazuje na hrůzy minulosti, vybízí hráče k nahlédnutí hrůz, které je čekají, až hra 15. 6. vyjde pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

DAYMARE 1994 SANDCASTLE

U hororu ještě zůstaneme, máme tady Daymare 1994 Sandcastle, prequel Daymare 1998. Survival hororová akce inspirovaná sérií Resident Evil se hlásí o pozornost, vyjde už 30. 8. na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PS4 a Xbox One. Switch verze je avizována až na konec roku.

 NEW CYCLE

Z chaosu po apokalyptické sluneční erupci vybudujete novou civilizaci ve stavitelské strategii New Cycle pro PC.

Steamworld Build

Universum Steamworldu se rozšiřuje o budovatelskou strategii Steamworld Build. Podívat se můžeme na gameplay trailer, abychom věděli, co nás ještě letos na PC, PlayStationu, Xboxu a Nintendu Switch čeká.

MOVING OUT 2

Pokračování bláznivých stěhováků k nám nakouklo prostřednictvím filmového traileru. Moving Out 2 míří na PC, PlayStation, Xbox a Switch.

Highwater

Příběhová adventura Highwater od Rogue Games se letos chystá na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

En Garde

Zorro v ženském podání, to je akční adventura En Garde od studia Fireplace Games, která vyjde během letošního léta na PC. Na Steamu si můžete vyzkoušet demoverzi.

HOMESEEK

Postapokalyptická survival strategie Homeseek od společnosti Traptics má stanovené datum vydání. Do světa, kde je voda novým zlatem, se PC hráči vypraví 20. 7. 2023. Na Steamu je k dispozici demoverze.

„Přelidnění, využívání životního prostředí a naprostá neúcta k přírodě vedly k vyčerpání zásob pitné vody, což vede ke kolapsu civilizace, jak ji známe. Je na tobě, abys skupinu přeživších dovedl na místo, kde se mohou zotavit, ale nebude to snadné. Ve vyschlé pustině, kde se voda stala novým zlatem, se každá volba stává životem, nebo smrtí.“

LAIKA: AGED THROUGH BLOOD

Laika: Aged Through Blood je stylová „motorvania“, která míří na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. Tuhle příběhově řízenou motorkářskou odyseu si budete moci vyzkoušet prostřednictvím dema. Od 19. 6. bude ke stažení na Steamu.

WARHAVEN

Bezplatná středověká bojovka Warhaven od Nexonu vyjde během letošního podzimu na PC. Demo si v rámci Steam Next Festu budete moci zahrát od 19. 6..

Headbangers: Rhythm Royale

Headbangers: Rhythm Royale je rytmická battle royale hra, ve které hráči v kůži holubů soutěží v minihrách. Titul vyjde ještě v letošním roce na PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch.

SURVIVING DEPONIA

Surviving Deponia je menší survival, který se odehrává v drsné krajině Deponie. Jde o planetu odpadků, kterou budete nejen prozkoumávat, ale stejně tak vyrábět předměty, stavět a bojovat.

SPACE GEARS

O dobytí Marsu budete bojovat ve strategii Space Gears. Demo se objeví v průběhu tohoto měsíce. Hra nabídne boje proti jiným hráčům i umělé inteligenci. Důležité bude se rychle rozhodovat v boji, stejně tak správně využívat své zdroje při budování armády a stavbě základny.

Station to Station

Vlaková strategie Station to Station ukázala svou krásu v novém gameplay traileru.

THE PRECINCT

„Averno City, 1983. V ulicích vládnou gangy a tvůj otec leží neklidný v hrobě. Vyčistěte město, odhalte pravdu a vydejte se na napínavé honičky ve vozidlech skrz zničitelné prostředí v této neonově-noirové akční sandboxové policejní hře,“ láká popisek na The Precinct, které evokuje klasické GTA z ptačího pohledu.

THE SPIRIT OF THE SAMURA

Nové kočičí dobrodružství. The Spirit of the Samurai je stop-motion hororová metroidvanie inspirovaná japonskou mytologií. Chystá se na rok 2024 pro PC.

LUTO

COMPANY OF HEROES 3: CONSOLE EDITION

TOHLE VŠECHNO BĚŽÍ NA UNREAL ENGINU 5

REKA

Remedium

Cookie Cutter

PUNCH CLUB 2: FAST FORWARD

Distant Bloom

ENCHANTED PORTALS

SHATTERED HEAVEN

CROSS BLITZ

ODINFALL

ONES TO WATCH MONTAGE

GO FIGHT FANTASTIC

RUFFY AND THE RIVERSIDE

FRETLESS: THE WRATH OF RIFFSO

PALEO PINES 

ONES TO PLAY MONTAGE

STRAY GODS: THE ROLEPLAYING MUSICAL

REVEIL

MADISON VR

VR SKATER

C-SMASH VRS

FIREWALL ULTRA

WALLACE AND GROMIT IN THE GRAND GETAWAY