Alaskan Road Truckers není žádná velká novinka. To se jen polské studio Road rozhodlo přejmenovat svou dlouho oznámenou hru Alaskan Truck Simulator. Pokud jste o ní dosud neslyšeli, tak to není kopie úspěšných her American Truck Simulator a Euro Truck Simulator od pražského studia SCS Software, nýbrž mix survivalu a simulace řidiče kamionu.

U příležitosti změny názvu byly zveřejněny komentované gameplay záběry a nové obrázky. Video ukazuje jeden den na Aljašce. Naštěstí je krásné počasí, tak nehrozí sněhové bouře a kruté mrazy. Drsnější podmínky ukážou tvůrci později.

Už dnes vidíme, že bude možné opustit svůj kamion, například při přesunu do své centrály, kde najdete servis i kuchyň, abyste si mohli uvařit něco dobrého k jídlu. Případně při tankování. Co může být poněkud otravné, tak je nutnost ručně nastartovat, zapnout světla a odbrzdit kamion. Všechna „tlačítka“ přitom musíte hledat v kabině.

Při cestě drsnou aljašskou přírodou zase bude nutné dávat pozor na poškození kamionu a včas doplnit olej a naftu. Kromě chladu budete v zimním období při doručování nákladů bojovat také s hladem a únavou.

Dnešní záběry nevypadají nejhůře. Viditelně se ale hra seká. Doufejme, že na tom vývojáři zapracují a příští ukázka, kterou slibují, bude už v tomhle ohledu lepší. U této upozorňují na použití staré verze hry. Každopádně vydání Alaskan Road Truckers je naplánováno na podzim tohoto roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.