Ještě než se Far Cry 6 dostane na trh, objevují se zvěsti o jeho nástupci. Jeden z insiderů nedávno prohlásil, že se série first-person střílečky od Ubisoftu bude v budoucnu vyvíjet zcela jiným směrem. Neexistují však žádné konkrétní podrobnosti, stejně jako prohlášení ze strany francouzské vydavatelské společnosti.

Podle známého novináře a insidera Jason Schreier by se mohla značka Far Cry od sedmého dílu vyvíjet „radikálně odlišným směrem“, který by v tuto chvíli nikdo neřekl. Odvolává se na nejmenované zdroje, které jsou s touto záležitostí dobře obeznámeny. Žádné další podrobnosti však neprozradil a svou myšlenku dále nerozvedl. To ponechává velký prostor pro interpretaci. Mimo jiné vyvstává otázka, jak by tento „radikálně odlišný směr“ mohl vypadat. Je za tím změna žánru? Může se z Far Cry stát third-person střílečka? Může mít větší důraz na RPG prvky?

Přečtěte si také: Far Cry 6 ukazuje nejen svého záporáka, ale i ty staré v rámci Season Passu

Podobnou změnou před časem prošla série Assassin's Creed. Původní fanoušci značky si k novým dílům nenašli cestu. Nicméně, Assassin's Creed Valhalla se stala nejrychleji prodávaným dílem série a je natolik úspěšná, že Ubisoft prodloužil podporu dodatečného obsahu o jeden rok.

Jason Schreier je známý novinář, jenž mnohokrát prokázal, že má velmi dobré zdroje.

Far Cry 6 vychází 7. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Přečtěte si další články o Far Cry 6: