Společnost Electronic Arts za 2,1 miliardy dolarů koupila Glu Mobile. Apex Legends na next-gen konzolích může běžet velmi rychle. U Final Fantasy VII Remake máme čekat vylepšenou verzi. Rainbow Six Siege překonalo milník.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Společnost Electronic Arts za 2,1 miliardy dolarů koupila Glu Mobile. Studio se specializuje na vývoj mobilních her, mezi nejpopulárnější značky patří Diner Dash, Disney Sorcerer’s Arena, WWE Universe, TapSports Baseball ‘20, Kim Kardashian Hollywood nebo Deer Hunter. EA touto akvizicí prokazuje zájem o rozvoj podnikání v oblasti mobilních her.

- Respawn u PlayStation 5 a Xbox Series X verzích Apex Legends cílí na 120 snímků za sekundu. Zatím vývojáři nic neslíbili, ale tvrdí, že na seznamu jejich priorit se nachází režim pro 120fps. Momentálně u nové generace konzolí zvýšili rozlišení z 1080p na 1440p.

- Final Fantasy VII Remake má obdržet vylepšenou verzi pro PlayStation 5 a PC. K dispozici má být nový obsah, informuje insider Navtra.

Přečtěte si také: Možný návrat českého Vietcongu, nové Halo ve vývoji

- Pokud nemáte předplacené EA Play, tak první měsíc můžete mít za pouhých 99 centů. Nabídka platí do 9. 3. na Originu, Steamu, PlayStation Store a Xbox Store. Na konzolích je cena 30 korun.

- Launch trailer připomíná blížící se Little Nightmares 2. Pokračování temné plošinovky vyjde 11. 2. na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Vylepšené verze pro PS5 a Xbox Series X/S budou později. Naše recenze. První díl prodal 3 miliony kusů.

- Minul týden se ve Velké Británii fyzicky nejlépe prodával Animal Crossing: New Horizons, stejně jako předešlý týden. Na stejné pozici skončilo Mario Kart 8 Deluxe (druhé) a čtvrtá je další Switch exkluzivita, tentokrát Ring Fit Adventure, které kryje záda Switch verze Minecraftu. Na třetím místě se umístilo Call of Duty: Black Ops Cold War. Šesté je GTA V, sedmé Just Dance 2021, osmá FIFA 21, deváté Super Mario 3D All-Stars a desáté Assassin's Creed Valhalla.

- Navýšení ceny o 10 dolarů/eur nezastavilo prodeje NBA 2K21. Ke konci minulého roku bylo do obchodů celkem posláno 8 milionů kopií hry. Už dříve zástupci 2K Sports uvedli, že se v předchozím čtvrtletí prodalo 5 milionů kusů. Další 4 miliony jsou za poslední tři měsíce roku 2020, kde úřadovala nová generace konzolí. Právě na PS5 a Xboxu Series X/S se NBA 2K21 prodává za 70 dolarů/eur.

- Evil West a Shadow Warrior 3 jsou pouze začátkem. Polské studio Flying Wild Hog pracuje na dalších dvou projektech, které nebyly ještě oznámeny. V loňském roce tým koupila společnost Embracer Group (mateřská společnost THQ Nordic). Tajné projekty mají být odhaleny v letošním roce. Mezitím se dozvíme více informací o Shadow Warrior 3 s dynamickou akcí a Evil West.

- Playtonic (autoři plošinovek Yooka-Laylee) poděkovali fanouškům a komunitě. Na závěr zprávy napsali, že brzy odhalí, na čem nyní pracují. Poslední jejich hra vyšla před rokem a půl.

- Gran Turismo Sport oslovilo 9,5 milionu hráčů. Za poslední rok vzrostl počet o 1,5 milionu hráčů.

- Rainbow Six Siege překonalo hranici 70 milionů hráčů, kteří si taktickou kooperativní střílečku zahráli.

- Senua's Saga: Hellblade II se připomíná novým obrázkem. V Ninja Theory experimentují s filmovým nasvícením. Bude takhle vypadat Senua ve hře? Titul běží na Unreal Enginu 5 a má se pochlubit neuvěřitelnou grafikou a vztahujícím příběhem. Hellblade 2 má prezentovat to, čeho je Xbox Series X schopen.