Kultovní česká first-person akce Vietcong se může vrátit. Disco Elysium: Final Cut Update přinese očekávané funkce a nové úkoly. Mass Effect Andromeda měl obsahovat více mimozemských ras.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Kultovní česká first-person akce Vietcong se může vrátit. Designér Jarek Kolář, který pracoval na obou dílech Vietcongu, Mafii 2, Mafii 3, Argu a Vigoru, se na Twitteru ptá, zda by byl zájem o AAA hru ve stylu Vietcongu pro PC a konzole s kooperací a týmovým multiplayerem.

- Majitelé Nintenda Switch s předplatným Switch Online si mohou od 10. do 16. 2. zdarma zahrát Overcooked! 2.

- Ve druhém čtvrtletí letošního roku bude oficiálně zahájen prodej konzole PlayStation 5 v Číně, tedy někdy během března až června. Společnost Sony získala schválení hardwaru od čínské vlády již na konci minulého roku, nyní se čeká na schválení vztahující se na software. PS5 lze již nyní koupit v Číně, jde ovšem o kusy importované z Japonska a dalších oblastí, v zemi existuje také šedý trh.

- Ve vývoji je nové Halo. Neoznámený projekt je zmiňován v inzerátu studia 343 Industries. To od 6. 2. 2021 hledá producenta, který se bude podílet na novém projektu zasazeném do světa Halo. To naznačuje, že se dotyčný nezapojí do konečných příprav Halo Infinite. Bohužel chybí konkrétní informace. V minulém roce 343 Industries lehce naznačili dvě další hry - Halo Wars 3 a spin-off po Halo 5 Fireteam Osiris.

- Autor Terraria, Andrew Spinks, zrušil vývoj portu svého 2D sandboxu pro Stadii. Reaguje tak nejen na oznámení společnosti Google, která zrušila vývoj svých exkluzivit pro Stadii, ale také na problémy, které má. Už dva týdny má deaktivovaný svůj Google účet a zákaznická podpora s tím nic nedělá - přitom neporušil žádné podmínky. „Moje společnost nebude podporovat žádnou z vašich platforem. Nebudu spolupracovat s korporací, která si tak málo váží svých zákazníků a partnerů,“ napsal Spinks na Twitteru.

- Disco Elysium: Final Cut Update přinese očekávané funkce a nové úkoly. Společně s konzolovou verzí se fanoušci mohou těšit na bezplatnou aktualizaci pro PC. Ta do oblíbené indie RPG z minulého roku rozšíří a zdokonalí. Čekat na vás budou čtyři velmi rozsáhlé a zcela nové úkoly, které ale nenaruší původní příběh. Během nich se seznámíte také s novými postavami. Těšit se můžete na plnohodnotný dabing, nové animace, vylepšené portréty postav a doprovodné zvukové a světelné efekty.

- Mass Effect Andromeda měl obsahovat více mimozemských ras. Během vývoje ale došlo ke škrtům z důvodu nízkého rozpočtu a snaze usnadnit cosplay fanouškům. „Pamatuji si, že některé rané nápady pro mimozemšťany byly opravdu šílené,“ prozradil Dorian Kieken, bývalý šéf Mass Effectu, v rozhovoru pro The Gamer.

- Francouzská společnost Focus Home Interactive otevřela novou pobočku německého studia Deck13. Vývojáři stojící za Lords of the Fallen a dvěma díly The Surge budou spolupracovat s novým týmem v kanadském Montrealu. Deck13 několik měsíců pracují na ambiciózním novém projektu, jenž bude vydán v roce 2022.

- Tvůrci God of War ze studia Sony Santa Monica potvrzují vývoj nového neohlášeného projektu. Kromě pokračování akční adventury God of War vzniká ještě něco. Konkrétně hledají vedoucího animací. V inzerátu jsou uvedena spojení jako filmový, speciální efekty a velké měřítko. To naznačuje, že půjde opět o velký projekt pro PlayStation.