Technologie Deep Learning Super Sampling od Nvidie koncem října překoná hranici 120 podporovaných titulů. Tento měsíc se seznam rozroste o 10 her. Zahrnuty jsou F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch, Alan Wake Remastered a Black 4 Blood, které vyšlo včera, stejně jako Bladur's Gate 3, Chivalry 2 a Shadow of the Tomb Raider.

V kooperativní zombie střílečce Back 4 Blood se všichni majitelé grafických karet GeForce RTX mají těšit na nárůst výkonu až o 46 %. Podpora DLSS je zahrnuta také do nejnovější aktualizace vývojové verze Bladur's Gate 3. Výkon má být zvýšen až o 88 %, což majitelů karet GeForce RTXX 3060 Ti a vyšších má umožnit hrát v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu s maximálním nastavením kvality.

Shadow of the Tomb Raider byla jednou z prvních RTX her, která na začátku roku 2019 přidala ultra kvalitní ray tracované stíny a Nvidia DLSS 1.0. 18. 10. dostane prostřednictvím aktualizace nejnovější verzi Nvidia DLSS, která zlepší kvalitu obrazu i výkon. V Shadow of the Tomb Raider se pomocí DLSS při rozlišení 4K s maximálním nastavením a zapnutým ray tracingem výkon více než zdvojnásobí.

Kromě toho se DLSS dostane i do Rise of the Tomb Raider. V mrazivém dobrodružství archeoložky Lary Croft zvyšuje DLSS výkon až o 75 %, takže všichni hráči s GeForce RTX mohou hrát při maximálním nastavení s více než 60 FPS ve 4K.

Chivalry 2 od Torn Banner Studios dostane 26. 10. nový update s Nvidia DLSS, které zvýší výkon až o 45 % a umožní všem hráčům s GeForce RTX hrát ve 4K při více než 60 FPS s maximálním nastavením. Chivalry 2 s podporou DLSS naleznete i na GeForce Now, cloudové herní službě společnosti Nvidia.

Po loňském vydání hry Crysis Remastered připravuje Crytek a partnerská společnost Saber Interactive vydání Crysis Remastered Trilogy. Vychází 15. 10. a nabídne Nvidia DLSS a ray tracingové odrazy spolu s vylepšenými texturami, modely, osvětlením i prostředím.

Sword and Fairy je čínská RPG série s dlouholetou tradicí. Dala již vzniknout televizním pořadům, divadelním hrám nebo hračkám. Nejnovější titul této série, Sword and Fairy 7, bude uveden na trh 21. 10. s ray tracovanými odrazy, stíny, ambientní okluzí, akustikou a ReSTIR (Spatiotemporal Importance Resampling for Many-Light Ray Tracing) pro globální osvětlení. Při maximálním nastavení včetně ray tracingu Nvidia DLSS více než zdvojnásobuje výkon.

Nedávno vydaná metroidvania F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch, která se kromě skvělých hodnocení může pochlubit i ray tracingem, Nvidia DLSS a Nvidia Reflex. F.I.S.T. v maximálním grafickém nastavení nabízí ray tracingové odrazy, globální osvětlení a kaustiku. Díky technologii Nvidia Reflex je minimalizováno zpoždění systému, což zajišťuje svižnější odezvu. A Nvidia DLSS zrychluje výkon až 3x

Poslední zmíněnou hrou je Alan Wake Remastered od Remedy Entertainment. V něm Nvidia DLSS dokáže výkon až zdvojnásobit ve 4K.

Říjnová nadílka her s podporou DLSS

  • Back 4 Blood – již k dispozici
  • F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch – již k dispozici
  • Alan Wake Remastered – již k dispozici
  • Baldur's Gate 3 – vychází tento týden
  • Swords of Legends Online – 14. 10.
  • Trilogie Crysis Remastered – 15. 10.
  • Rise of the Tomb Raider – 18. 10.
  • Shadow of the Tomb Raider – 18. 10.
  • Sword and Fairy – 21. 10.
  • Chivalry 2 – 26. 10.