Nvidia představila dvanáct her, které se letos pochlubí podporou DLSS a ray-tracingem. Mezi nimi nechybí očekávané tituly jako Cyberpunk 2077, Watch Dogs Legion a Call of Duty Black Ops Cold War.

U mnoha titulů se podpora RTX a DLSS očekávala. Kalifornská společnost ale dodala podrobnosti o rozsahu implementace a grafických vylepšení, které si hráči budou moci užít, a to včetně těch využívající GeForce Now.

U Watch Dogs Legion, hra vychází 29. 10., můžete počítat s lepšími odrazy v reálném čase a algoritmem založeným na strojovém učení, zatímco Call of Duty: Black Ops Cold War (vychází 13. 11.) uvádí ray-tracing a DLSS. Cyberpunku 2077 se dočkáme 19. 11. Ohlášena je podpora DLSS a ray-tracing efekty pro odrazy, stíny, ambientní okluze a globální difúzní osvětlení. Níže uvádíme seznam další her:

Přečtěte si také: Kradení aut v Cyberpunku 2077? Nejprve se to musíte naučit

V den vydání

Ghostrunner - Cyberpunková parkourová akce vychází 27. 10. a nabídne DLSS využívající AI pro zvýšení výkonu i ray-tracované odlesky a stíny.

Pumpkin Jack - Halloweenská 3D plošinovka kromě ray-tracovaných odlesků a stínů nabídne také vylepšené osvětlení. DLSS také nebude chybět. Těšit se na ni můžete 23. 10.

Xuan-Yuan Sword VII - Do čínské historie a mytologie se v novém ARPG podíváme 28. 10. Ray tracované bude tentokrát globální osvětlení a opět půjde využít DLSS.

V LISTOPADU/NOVEMBRI

Edge of Eternity - JRPG v rozsáhlém fantasy světě je nyní v režimu předběžného přístupu. Titul dostane DLSS.

Mortal Shell - Nemilosrdné akční RPG se pochlubí ray-tracovanými stíny a též podporou DLSS.

Mount & Blade II: Bannerlord - Druhý díl úspěšné RPG strategie asi není třeba představovat. Opět se do něj chystá podpora DLSS pro vyšší framerate a kvalitní obraz.

World of Warcraft: Shadowlands - Legenda mezi MMORPG nabídne v nadcházejícím rozšíření ray-tracované stíny. 

Přečtěte si také: Se Shadowlands vzrostou požadavky World of Warcraft. Potřeba bude SSD

UŽ BRZY V EARLY ACCESS HRÁCH

Enlisted - Týmové MMO FPS z druhé světové války vyjde jako uzavřená beta verze během listopadu s podporou DLSS a ray-tracovaným globálním osvětlením. 

Ready or Not - Intenzivní taktické FPS, ve kterém si hráči vyzkouší role členů SWAT týmu, se v režimu early access objeví během tohoto roku. Ray-tracované budou odrazy, stíny, ambientní okluze a globální difúzní osvětlení. Opět nechybí podpora DLSS.