Finské studio Remedy má ve zvyku poměrně často a pravidelně informovat investory v souvislosti se stavem všech jeho chystaných projektů. Zároveň ale velmi aktivně informuje také hráče a fanoušky, což má za následek, že se často opakují a objevují ty samé informace a ta samá oznámení, přestože vlastně nejsou nic nového.

Nejinak je tomu i v případě nejnovějšího setkání s investory. Zde bylo v první řadě potvrzeno, že Alan Wake 2 je stále ve fázi produkce, zatímco kooperativní spin-off s pracovním označením Condor, jenž volně naváže na Control, je nadále ve stavu testování herního konceptu. Nic se nezměnilo ani v případě nedávno oznámeného remaku her Max Payne a Max Payne 2: The Fall of Max Payne a projektu s pracovním označením Heron, který je popisován jako větší titul navazující na Control. Oba tyto počiny jsou pouze v konceptuální fázi, přičemž v souvislosti s Heronem zároveň probíhá tvorba prototypu.

Všechny tyto hry budou využívat proprietární engine Northlight, který v Remedy využili už při vývoji Quantum Break, Control a singleplayerových kampaní pro CrossfireX a Crossfire HD. Vývojáři zodpovědní za Northlight se proto zaměřují na vývoj potřebných technologií a nástrojů, jež poslouží při vývoji titulů od Remedy v následujících letech. Trochu stranou pak stojí free-to-play kooperativní hra s pracovním označením Vanguard. I ta je ve fázi testování herního konceptu, důvodem určité odlišnosti je ale fakt, že zásluhou čínského Tencentu vyjde i na mobily a že nevyužívá Northlight, nýbrž Unreal Engine.

Tohle všechno už ale opravdu víme, důležitá a skutečně nová je tedy jiná informace. Tvůrci z Remedy investorům oznámili, že hodlají v období let 2023 až 2025 vydat celkem čtyři hry. Bohužel už neupřesnili, které to mohou být, ale moc možností přece jen není. Alan Wake 2 vyjde v příštím roce, přičemž Vanguard je ve vývoji nebo alespoň v přípravě už několik let. Ani Condor zjevně není na úplném začátku vývoje, takže zbývá otázka, zda tou čtvrtou hrou bude Heron nebo Max Payne 1&2 Remake (takto je aktuálně projekt označován na oficiálním webu Remedy).

Předpokládáme však, že předělávka prvních dvou dílů trilogie Max Payne dorazí dřív než nová plnohodnotná hra ze světa Control, zvlášť když jí má předcházet kooperativní Condor. Obě tyto hry přitom vydá 505 Games, stejně jako Control, zatímco Max Payne si jako vydavatele samozřejmě zvolil Rockstar, jenž vydával už původní verze obou her z let 2001 a 2003.

Na závěr ještě jedna zajímavost. V Remedy dosud neobdrželi podíl na zisku z projektu Alan Wake Remastered, jelikož vydavateli Epic Games Publishing, který vydá i Alana Wakea 2, se dosud nevrátily výdaje spojené s vývojem a marketingem. Stejnou dohodu má mimochodem Remedy i s Rockstarem, takže podíl na zisku spojeném s remakem prvního a druhého Maxe Payna finské studio obdrží až tehdy, kdy se vrátí náklady Rockstaru, který celý vývoj financuje.