Koncem dubna jsem napsal článek o možném soumraku českých lokalizací, ve které jsem informoval, že Assassin's Creed Valhalla nebude mít české titulky a stejně dopadnou i tituly Watch Dogs Legion a Far Cry 6. Od včerejšího večera to máme černé na bílém.

Na Ubisoft Store se objevily informace o nadcházejících hrách Ubisoftu a bohužel česká lokalizace není zmíněna ani u jedné. Pokud jste tedy do poslední chvíle doufali, tak budete zklamáni. Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs Legion a Far Cry 6 skutečně nebudou mít české titulky.

Jediná hra, která je mít bude, je akční adventura Gods and Monsters od studia Ubisoft Quebec, které je podepsáno za Assassin's Creed Odyssey. U Gods and Monsters je lokalizace z důvodu toho, že se na ní začalo pracovat v průběhu minulého roku, zatímco rozhodnutí Ubisoftu o nelokalizování (šetření) padlo až na konci loňského roku.

Gods and Monsters připomíná Zeldu od Nintenda a vypadá to na odklad, protože hra nebyla součástí včerejší prezentace Ubisoft Forward - možná ji uvidíme na podzim, kdy proběhne další digitální show. Dá se tak předpokládat, že vyjde nejdříve ve druhé polovině roku 2021.

V návaznosti na absenci lokalizací her od Ubisoftu byla založena petice. Ta má více než 13 tisíc podpisů. Cílem je získat 15 tisíc podpisů a poslat petici místním distributorům a Ubisoftu. Petice se soustředí zejména na Assassin's Creed Valhalla, ale je nepravděpodobné, že by změnila názor Ubisoftu, respektive zajistila titulky u výše zmíněných her.