Live service. Dvě slova, která ve snech straší příznivce příběhových her pro jednoho hráče. Po Sony, která chystá 12 takových titulů (polovinu odložila!), chce své největší herní značky v live service přeměnit také Warner Bros.

David Zaslav, generální ředitel společnosti Warner Bros. Discovery, před investory popsal herní divizi jako neuvěřitelně ziskovou a potvrdil, že 11 studií pod Warner Bros. vyvíjí jedinečné tituly, které jsou důležité z pohledu mladší generace. Ta raději tráví čas hraním her než návštěvou kina, sledováním televize nebo poslechem hudby. Nenaskakuje ale firma na tenhle trend příliš pozdě?

Warner Bros. ve hrách vidí velký potenciál a možnost pro ekonomický růst. Akční RPG Hogwarts Legacy zaznamenalo velký úspěch (přes 15 milionů prodaných kusů), který měl pozitivní dopad na celou značku Harry Potter. Nejen z toho důvodu hodlá společnost více investovat do vývoje her a posílit důraz na tituly, které dlouhodobě generují větší příjmy.

Manažer jako příklad uvedl značky Tron, Harry Potter, Batman a Mortal Kombat. Ty se mají k live service skvěle hodit a jejich hodnota přesahuje miliardu dolarů. Ostatně, už vzniká rychlá kooperativní hra pro více hráčů Harry Potter: Quidditch Champions. U krvavé bojovky Zaslav dodal, že Mortal Kombat 1 prodal téměř 3 miliony kusů. Bohužel nevíme, do jakého data tato čísla platí.

Dosud bylo plánem Warner Brosu. vytvářet AAA hry pro konzole a počítače v harmonogramu. Nyní chce firma větší množství titulů s podporou live service, multiplatformních a free-to-play. Takové projekty mají být schopny vzniknout za tři až čtyři roky. Právě u nich mají hráči trávit větší množství času.

Názor tedy nezměnily ani negativní reakce veřejnosti na akci Suicide Squad: Kill the Justice League, která je právě za live service hojně kritizována. Připravuje ji studio Rocksteady, které je podepsáno za sérií Batman: Arkham. Vyjít má 2. 2. 2024 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Tak doufejme, že tenhle důraz na hry, které jsou postupně obohacovány novým obsahem, nedopadne jako MultiVersus. Tato arkádová bojovka měla ze začátku velké množství hráčů, ale bublina postupně splaskla. Titul se teď předělává a vrátit se má někdy v příštím roce.