Pokračujeme v přídělu dalších zajímavých videí. Jako první se podíváme na arkádovou kooperativní střílečku The Ascent, která vyšla na PC, Xbox One a Xbox Series X/S. Hra je součástí Xbox Game Passu a zahraničním novinářům se líbí, mimo jiné si pochvalují ovládání i propracovaný kyberpunkový svět.

Věděli jste, že tvůrci série Trine ze studia Frozenbyte připravují Starbase? Projekt pro fanoušky sci-fi simulátorů byl představen před dvěma lety a konečně je dostupný v předběžném přístupu na Steamu. Do 5. 8. se hra prodává za 29,69 eur a zavede vás do světa, kde roboti mají plnou svobodu nad svým jednáním. Tím nejdůležitějším je ale stavba vlastních vesmírných lodí a stanic. Tvořit můžete komplexní stavby a do toho programovat jejich prvky.

Crossovery bývají občas podivné, ale spojení Sonica s Two Point Hospital? To je asi ten nejpodivnější crossover, minimálně za posledních několik let. Sonic se svými přáteli (Amy, Knuckles a Tails) dorazil do ekonomické strategie v rámci bezplatného DLC. Můžete pozorovat ježka Sonica, který plní všechny povinnosti lékařů, včetně operací nebo terapeutického sezení. Ve hře najdete také další prvky – sochu hrdiny nebo zlaté prsteny jako dekoraci.

Stojí za to připomenout, že si na PC a Nintendu Switch můžete Two Point Hospital zdarma zahrát, nabídka platí do pondělí.

Za 3,29 eur si majitelé českého simulátoru Space Engineers mohou koupit dodatečný balíček Heavy Industry, který přináší velkou magnetickou desku, bloky, průmyslové dopravní potrubí, válcový sloup, vertikální panel s tlačítky, skin velké vodíkové nádrže, skin velkého nákladního kontejneru, průmyslovou rafinérii, průmyslového montéra, průmyslové vodíkové trysky a skin pancíře se vzorem Hazard.

Tvůrci zdůrazňují, že tento obsah není „pay to win“, majitelé balíčku nemají žádnou výhodu proti ostatním hráčům. Pokud se rozhodnete Heavy Industry DLC nezakoupit, ale budete chtít hrát s přáteli nebo jinými hráči, kteří si balíček Heavy Industry zakoupili, stále se s nimi budete moci připojit ke hře pro více hráčů nebo serveru a zúčastnit se jí.

Nejen na PlayStation 4, ale také na Xbox One, PC a Nintendo Switch vyšla arkádová letecká akce Skydrift Infinity, která se zaměřuje na rychlý vzdušný boj v singleplayeru i multiplayeru.