Na úterní večer pro vás máme souhrn posledních několika videí, o kterých jsme nepsali v samostatných článcích. Podíváme se na vakoveverku létavou v přírodním dokumentu Away: The Survival Series, seznámíme se s Katharine z King´s Bounty 2, navštívíme mrazivý sever při snaze zastavit Ragnarök a navnadíme se na mix plošinovky, RPG a metroidvanie. To ale není vše.

Přečtěte si také: Nové easter eggy v GTA Online, Sony se nevzdává PlayStation Home a další zprávičky ve Stručně

Už to bude rok, co Sony na jednom ze State of Play ukázala přírodní dokument Away: The Survival Series. Ten se konečně chystá zavítat na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One a PC. Stane se tak v průběhu léta a nabídne nevšední zážitek točící se kolem vakoveverky létavé. S tímto malým tvorem se vydáte na velkolepou cestu napříč post-apokalyptickou přírodou. Přitom si musíte dávat pozor na nebezpečí, které bude všude kolem vás, abyste zachránili svou rodinu.

Ve třináctiminutovém videu vývojáři nabízí první pohled na fotografický režim, seznamují nás s dalšími dvěma hratelnými zvířaty (velké překvapení), ukazují noční misi a zcela nový souboj s bossem.

Microsoft připomenul, že dnes na Xbox Series X a Xbox Series S vyšel Microsoft Flight Simulator. Letecký simulátor je zároveň dostupný v předplatném Xbox Game Pass. Do konzole budete muset stáhnout více než 100 GB.

Nový trailer z King´s Bounty 2 představuje Katharine, lidskou mágyni, která upřednostňuje sílu slova, intrik a magie před otevřenou konfrontací s nepřítelem. Katharine pochází z řad vznešených šlechticů Rigern, vládců drsné oblasti Nosrie. Strávila více jak dvacet let daleko od Nostrie, toulala se po ruinách a pozůstatcích starověké Antris a hledala tajemné znalosti a magii. Když však Katharine přestane dostávat daně, které potřebuje k financování svých expedic, zjistí, že kraj převzal její synovec Maurice. Rozzuřená touto skutečností zamíří na shromáždění, aby od krále požadovala návrat své síly...

King´s Bounty 2 vyjde 24. 8. letošního roku pro PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a PC s českými titulky.

Abychom na to náhodou nezapomněli, tak dnes na PC, PlayStation 4 a PlayStation 5 vychází Tribes of Midgar. V tomhle akčním RPG od Norsfell Games a Gearbox Publishing se hráči stanou mocným Einherjarem, musí přerušit svou slavnou hostinu v Ódinově síni v Ásgardu a vrátit se do Midgardu. Nevítaní návštěvníci v podobě mytických stvoření, smrtících duchů a gigantických zvířat hrozí přivodit Ragnarök - konec světa! Vaším úkolem je stát se nejlepším Vikingem a přežít, abyste zachránili svou vesnici i svět před úplnou zkázou.

Tribes of Midgar nabízí kooperaci až pro deset hráčů. Hru můžete koupit na Steamu za 19,99 eur nebo na PS Store za 499 Kč.

Krátce před vydáním (2. 8. na PC a Google Stadia) se o pozornost hlásí mix plošinovky, RPG a metroidvanie jménem Grime. Na nový projekt vývojářů z Clover Bite a Spooky Doorway se nás snaží nalákat povedený filmeček. Připravte se na rychlou a nelítostnou akční adventuru, v níž drtíte své nepřátele živými zbraněmi, které mutují tvarem i funkcí, a pak jejich zbytky pohlcujete černou dírou.

Dnes na PC a konzole vyšel také Samurai Warriors 5. První recenze hráčů jsou spíše kladné, což jde ruku v ruce s recenzemi zahraničních médií. Průměr je zatím 78 %. Podle kolegů hra nepřekvapí nikoho, kdo už dříve hrál nějakou hru od Omega Force. Zároveň ale nabízí nový styl a dostatek akce.